facebook
twitter
twitter

Αναζήτηση εκδρομής

ΑΠΟ 195€

Γνήσια Μεσσηνία

4 Ημέρες Οδικώς

1η ημέρα: 26/04 Μ Παρασκευή Αθήνα – Αρχαία Μεσσήνη- Καλαμάτα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί  και αναχώρηση για την όμορφη Καλαμάτα με ενδιάμεση στάση σε έναν  από τους  σημαντικότερους χώρους της χώρας μας την  Αρχαία Μεσσήνη Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα και λίγο έξω από το χωριό Μαυρομμάτι, υψώνονται τα ερείπια της αρχαίας πολιτείας της Μεσσήνης. Ο σπάνιος αυτός αρχαιολογικός χώρος έρχεται σταδιακά στο φως από την εποχή της ελληνικής Επανάστασης και, αν και πλέον βρίσκεται στην επιφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του, συνεχίζει να εκπλήσσει τους αρχαιολόγους. Ναοί, οικίες, τείχη και δημόσια κτήρια σώζονται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση. Το τείχος που περιέβαλλε την πόλη έχει συνολικό μήκος 9 χιλιομέτρων. Η εντυπωσιακή Αρκαδική Πύλη  στέκει μεγαλοπρεπής ως τις μέρες μας . Κατά την περιήγησή του ο επισκέπτης συναντά αρχικά το Θέατρο της Μεσσήνης, στην συνέχεια την Κρήνη της Αρσινόης που ήταν κόρη του μυθικού βασιλιά της Μεσσηνίας Λεύκιππου και μητέρα του Ασκληπιού, και κατόπιν την Αγορά. Εκεί βρίσκεται και το Ασκληπιείο, που ήταν ο επιφανέστερος χώρος της Αρχαίας Mεσσήνης, κέντρο της δημόσιας ζωής της πόλης, και λειτουργούσε παράλληλα με την αγορά. Το Στάδιο και το Γυμνάσιο ανήκουν στα πλέον εντυπωσιακά, από άποψη διατήρησης οικοδομικά συγκροτήματα της αρχαίας πόλης. Τα περισσότερα ευρήματα από τις ανασκαφές φυλάσσονται στο Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης. Άφιξη στο ξενοδοχείο Bouka’s Golden Sun 4*   .Δείπνο σε μπουφέ νηστίσιμο .  Για όσους επιθυμούν μεταφορά στη Μεσσήνη στην Εκκλησία του Αγ .Ιωάννη για την ακολουθία του επιταφίου .  Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 27/04 Μ Σάββατο - Πύλος - Μεθώνη – Κορώνη

Μετά το πρωινό, θα ακολουθήσει εκδρομή στην Πύλο, την όμορφη πολιτεία με το νησιώτικο χρώμα, το ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο, κτισμένη αμφιθεατρικά. Στον μικρό και γραφικό κόλπο της στις 20 Οκτωβρίου 1827 έγινε η ναυμαχία του Ναυαρίνου , αποφασιστικής σημασίας για την τελική έκβαση του αγώνα και την καταστροφή του τουρκικού στόλου. Από εκεί θα ανηφορίσουμε στο πευκόφυτο Κάστρο. Συνέχεια της εκδρομής μας η Μεθώνη, μια ακόμη πανέμορφη πόλη στα Μεσσηνιακά παράλια η οποία υπήρξε από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά τον μεσαίωνα και κατέληξε να είναι η σπουδαιότερη ναυτική βάση μεταξύ Ευρώπης και Αγίων Τόπων. Το εντυπωσιακό της κάστρο χτίστηκε από τους Σταυροφόρους και τους Βενετούς . θα συνεχίσουμε με  την γραφική Κορώνη  Με τη πρώτη ματιά, ο επισκέπτης αντικρίζει το Ενετικό Κάστρο και το λιμάνι της πόλης που εκτείνεται στα πόδια του οικισμού. Το λιμάνι, σχεδόν πάντα, είναι «στολισμένο» με ιστιοφόρα και ψαροκάικα που προμηθεύουν τις ταβέρνες του οικισμού με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Eύκολα μπαίνει κανείς στον πειρασμό να περπατήσει τα γραφικά ασβεστωμένα σοκάκια της πόλης όπου συναντάει παλιά, διώροφα αρχοντικά σπίτια χτισμένα σύμφωνα με το μεσαιωνικό ρυθμό. Απαραίτητο είναι να πραγματοποιηθεί μία στάση στο μουσείο όπου φυλάσσεται ποικιλία από αγγεία, κίονες, κιονόκρανα ενώ αξιοθαύμαστη θεωρείται η συλλογή αρχαίων νομισμάτων από διάφορες εποχές της Αρχαίας Ελλάδας.Ο επόμενος προορισμός της διαδρομής είναι το φημισμένο Ενετικό Κάστρο της Κορώνης που δεσπόζει αρχοντικά, παρά το πέρας των αιώνων. Μοιάζει να πλέει στη θάλασσα, σε αρμονία με τον οικισμό που ακουμπά τα τείχη του. Μόλις φτάσει στο κάστρο, διαπιστώνεται πως όλος ο Μεσσηνιακός κόλπος απλώνεται μπροστά στα μάτια του έκπληκτου από θαυμασμό επισκέπτη. Να σημειωθεί πως το κάστρο κατοικείται ακόμα και στις μέρες μας. Στην κάθοδο από το κάστρο, από τα λιθόστρωτα και φαρδιά σκαλιά, στα αριστερά συναντάει κανείς το αρχοντικό του οπλαρχηγού Καραπαύλου. Ο δρόμος καταλήγει στη κεντρική πλατεία του χωριού όπου συναντάει τον επτανησιακής σχολής Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου και το Κεντρικό ρολόι του οικισμού. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο . Παρακολούθηση την Αναστάσιμης Ακολουθίας στην εκκλησία του Αγ Ιωάννη στη Μεσσήνη .Αναστάσιμο  Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 28/04 Κυριακή του Πάσχα ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΛΕΝΤΙ - Καλαμάτα

 Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ και έπειτα ελεύθερος χρόνος μέχρι το μεσημεριανό Πασχαλινό γεύμα με τα παραδοσιακά φαγητά και ζωντανή μουσική . Το απόγευμα θα μας δοθεί η ευκαιρία να έχουμε μια καλύτερη γνωριμία με την πόλη της Καλαμάτας. Θα δούμε το Κάστρο της πόλης ή Πύργος των Βιλεαρδουίνων (1208) , το λαογραφικό Μουσείο, το Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής και το Ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων όπου οι οπλαρχηγοί κήρυξαν την επανάσταση κατά των Τούρκων. Εδώ θα απολαύσουμε τον καφέ και το φαγητό μας και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση .Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 29/04 Καλαμάτα– Καρδαμύλη – Αθήνα

Μετά το πρωινό Θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση την πανέμορφη  Καρδαμύλη, έναν τόπο με μεγάλη ποικιλία τοπίων και αυστηρά παραδοσιακή αρχιτεκτονική, χαρακτηρισμένο από το υπουργείο πολιτισμού ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Γραφικά λιμανάκια, παραλίες, λιθόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακοί ξενώνες, ελιές, λυγαριές και δάφνες συνθέτουν το σκηνικό . Επιστροφή στην Αθήνα   

Περιλαμβάνονται:

 • Τρεις ( 03)   διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο   Bouka’s Golden Sun 4* (παραλία Μπούκας Μεσσήνη )    
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Κυριακή το Πάσχα Απέραστη κατανάλωση κρασί , ούζο , τσίπουρο
 • Κυριακή του Πάσχα διασκέδαση με  ζωντανή μουσική
 • Ξενάγηση Πύλο Μεθώνη  Κορώνη από επίσημο και έμπειρο ξεναγό 
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Δημοτικός Φόρος Διαμονής 3 € το δωμάτιο ανά διαν/ση  
SELECT * FROM trips_departures WHERE article_id='698' AND recycle='0' AND published='1' AND ((date_from>='2020-02-28' AND (daily<>'1' OR daily is NULL)) OR (date_to>='2020-02-28' AND daily='1')) ORDER BY position
BOUKAS GOLDEN SUN   4*  ΤΙΜΕΣ OΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ κατ άτομο  ΟΔΙΚΗΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ  ΓΝΗΣΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ   4ΗΜ
  2/κλινο 3Ο άτομο Μονόκλινο 1ο παιδί  έως 12ετών Οικογενειακό Δωμάτιο (2+2)
4ημερες/3νυχτες 255 210 375 98 485
 
 
BOUKAS GOLDEN SUN   4*  ΤΙΜΕΣ κατ άτομο  ΜΕ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΙΧ   
  2/κλινο 3Ο άτομο Μονόκλινο 1ο παιδί  έως 12 ετών Οικογενειακό Δωμάτιο (2+2)
4ημερες/3νυχτες 195 135 295 ΔΩΡΕΑΝ 710
Τηλεφωνική κράτηση 210 32 50 064
* ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Αθήνα

Μητροπόλεως 5, Αθήνα, Τηλ. 210 32 50 064

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Πανελλαδικά

801 11 200 100

Αθήνα

210 32 50 064