Ταξιδεύουμε μαζί παντού... εδώ και 40 χρόνια!!!

Follow Us
GO UP

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ – ΣΜΥΡΝΗ ΑΝΟΙΞΗ & ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024

separator
Τιμή από 570€ 4 ημέρες
Scroll down
1
1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΣΜΥΡΝΗ
Αναχώρηση από Ελ. Βενιζέλος και άφιξη στη Σμύρνη, στην πόλη όπου γεννήθηκε ένα από τα σημαντικότερα είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο. Είναι μια πόλη όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής ακόμη και σήμερα. Κατευθυνόμενοι προς το ξενοδοχείο μας, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση της αγαπημένης μας μικρασιάτισσας, περνώντας από το Μπαϊρακλί, την περιοχή όπου ιδρύθηκε η αρχαία Σμύρνη. Συνεχίζουμε περνώντας απο το γνωστό Κορδελιό, με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο, θα φθάσουμε στη σύγχρονη «Μπλε Πόλη» και θα καταλήξουμε, περνώντας από το παλιό Στάδιο του Πανιωνίου στην Πούντα, για να κινηθούμε στην προκυμαία της Σμύρνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και Διανυκτέρευση.
2
2η Ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας με πρώτο σταθμό την Πλατεία Κονάκ, γνωστή και ως πλατεία Ρολογιού, όπου δεσπόζει το καμπαναριό της Αγίας Φωτεινής, μοναδική κληρονομιά του ελληνισμού της Σμύρνης πριν την Καταστροφή και σημείο αναφοράς της πόλης. Έπειτα, θα περάσουμε μέσα από το γραφικό δρομάκι Dario Moreno (αφιερωμένο στον πασίγνωστο Ιταλό τραγουδιστή) προς το Ασανσέρ, ύψους 58 μέτρων που ενώνει την Αγορά της Σμύρνης με τις πάνω συνοικίες. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε ένα γρήγορο καφέ με θέα σε όλη την πόλη! Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας προς το υπαίθριο μουσείο της Αρχαίας Αγοράς της Σμύρνης,από την Ελληνιστική Περίοδο, μέχρι την Αρχαία Πόλη όπου κατέφθασαν οι πρώτοι κάτοικοι την Αρχαϊκή Περίοδο. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το Κορδελιό (Καρσίγιακα) μια από τις πιο εύπορες περιοχές της Σμύρνης με τα λιγοστά ελληνικά σπίτια που στέκονται μέχρι τις μέρες μας. Επόμενος σταθμός το Φρούριο Καντιφέκαλε ή Φρούριο Πάγος στα ελληνικά, που δεσπόζει μεγαλόπρεπα περίπου 200 μέτρα πάνω από την πόλη. Τέλος, κατευθυνόμαστε στην περίφημη κλειστή αγορά Κεμέραλτι, Βυζαντινής εποχής, το μεγαλύτερο παζάρι της Σμύρνης όπου μπορείτε να προμηθευτείτε μπαχαρικά και γλυκά. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το υπόλοιπο βράδυ ελεύθερο για να περιηγηθείτε στην όμορφη παραλία Κορντόν.
3
3η Ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΣΟΣ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ
Μετά το πρωινό συνάντηση με τον ξεναγό μας και αναχωρούμε για την Έφεσο, την πιο καλοδιατηρημένη Ιωνική πόλη. Θα διασχίσουμε όλη την αρχαία πόλη, όπου θα θαυμάσουμε την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο της Εφέσου, τα αρχαία λουτρά, την αναπαράσταση του ναού της Αρτέμιδος που είνα ένα απο τα εφτά θαύματα του κόσμου, το πέτρινο σπίτι της Παναγίας που έχτισε ο Άγιος Ιωάννης για να περάσει τα τελευταία της χρόνια και ένα από τα πρώτα αποχετευτικά συστήματα του κόσμου. Επόμενος σταθμός το κοσμοπολίτικο Κουσάντασι (Νησί των Πουλιών). Θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στην παραλία, να κάνετε παζάρια με τους ντόπιους καταστηματάρχες και να γευματίσετε σε κάποια από τις ταβέρνες – σας προτείνουμε τοπικό ψάρι. Συνεχίζουμε με την επισκεψή μας στο Κιρκιντζέ, ένα από τα πιο γραφικά και αναλλοίωτα στο χρόνο χωριά της Μικράς Ασίας και ιδιαίτερη πατρίδα της Διδώς Σωτηρίου. Σήμερα είναι ένα μέρος ιδανικό για βόλτες στα γραφικά σοκάκια και ψώνια από τοπικά προϊόντα όπως το ξακουστό κρασί, γλυκά κουταλιού, βότανα, προϊόντα οικοτεχνίας κτλ. Το ψήσιμο του καφέ στη χόβολη θα σας αποζημιώσει. Επιστροφή αργά το απόγευμα. Δείπνο, διανυκτέρευση.
4
4η ΗΜΕΡΑ: ΣΜΥΡΝΗ-ΒΟΥΡΛΑ-ΑΛΑΤΣΑΤΑ-ΤΣΕΣΜΕ (προαιρετική)
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για μια εκδρομή στην χερσόνησο της Αρχαίας Ερυθραίας με πρώτο μας σταθμό τα Βουρλά, ένα από τα αρχαιότερα λιμάνια του κόσμου. Εκεί θα επισκεφθούμε το σπίτι του μεγάλου μας ποιητή Γιώργου Σεφέρη και τον τόπο γέννησης του φιλόσοφου Αναξαγόρα. Κατόπιν επισκεπτόμαστε τα Αλάτσατα με τον έντονο χρωματισμό Αιγαίου και τα πανέμορφα ελληνικά σπίτια. Η αρχιτεκτονική των σπιτιών είναι παρόμοια με αυτή των σπιτιών της Μάνης. Μια βόλτα στους γραφικούς ανεμόμυλους και την Παναγία την Αλατσατιανή με το περίτεχνο τέμπλο του Χαλεπά. Σήμερα αποτελεί ενα απο τα σημαντικά θέρετρα της Σμύρνης. Ακολουθεί το Τσεσμέ (Κρήνη), με την παλιά αγορά του, τα παραθαλάσσια εστιατόρια, με την μαρίνα και τα μεγάλα ξενοδοχεία. Μεταφορά στο αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

Παιδί
2-12 σε τρίκλινο

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

03/05,  21/06, 12/07,  02/08,  23/08 &  06/09/2024
– 4 μέρες

ONTUR HOTEL 4*

Ημιδιατροφή

570 €

530 €

685 €

Aegean Airlines:

ΑΘΗΝΑ – ΣΜΥΡΝΗ 16:30 – 17:30
ΣΜΥΡΝΗ – ΑΘΗΝΑ 18:15 – 19:15

Φόροι αερoδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 165 €                                                                                                                                                                                                       
Περιλαμβάνονται
 • Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines Αθήνα - Σμύρνη – Αθήνα με χειραποσκευή 8kg και βαλίτσα 23kg κατ’ άτομο
 • Μεταφορές από και προς το ξενοδοχείο και το αεροδρόμιο
 • Τοπικός Ελληνόφωνος αρχηγός-ξεναγός
 • Ελληνόφωνη ξενάγηση στην πόλη της Σμύρνης
 • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χωρο της Έφέσου με ελληνόφωνο ξεναγό
 • Εκδρομή στο Κουσάντασι και το Κιρκιντζέ με ελληνόφωνο ξεναγό
 • Εκδρομή στα Βουρλά-Αλάτσατα-Τσεσμέ
 • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* στη Σμύρνη
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια & ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων (165€)
 • Είσοδοι σε όλα τα μουσεία και τα θεάματα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ – ΣΜΥΡΝΗ ΑΝΟΙΞΗ & ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024

από 570€ ανά άτομο

Έφεσσος – Κουσάντασι – Κιρκιντζέ – Βουρλά – Αλάτσατα – Τσεσμέ

03/05,  21/06, 12/07,  02/08,  23/08 &  06/09/2024 – 4 μέρες

 • Περιλαμβάνεται
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.
  Διαμονή
  Μεταφορές
  Πρωινό
 • Δεν περιλαμβάνεται
  Γεύματα
  Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  Προσωπικός Οδηγός
  Φόρος διαμονής