Ταξιδεύουμε μαζί παντού... εδώ και 40 χρόνια!!!

Follow Us
GO UP

Κ Α Π Π Α Δ Ο Κ Ι Α – 7 ΗΜΕΡΕΣ

separator
Τιμή από 695€ 7 ημέρες
Scroll down
1
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΜΠΟΛΟΥ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, όπου θα ακολουθήσει πτήση για Κωνσταντινούπολη.Αναχώρηση για το Μπολού ( Βιθύνιον στα Ελληνικά  και γνωστό ως Αδριανούπολη στη Βυζαντινή περίοδο). Υπάρχουν ορισμένες περιοχές που αναδεικνύουν γενναιόδωρα την ομορφιά της φύσης όλο το χρόνο: το Bolu, μια δασική επαρχία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, είναι μεταξύ αυτών. Με πράσινες εκτάσεις, καθαρό αέρα και υπέροχες διαδρομές εντός των συνόρων του, το Bolu είναι ιδανικό για μεγάλες, ήσυχες διακοπές ή μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο... Προσφέρει φυσική ομορφιά, συναρπαστική ιστορία και, φυσικά, υπέροχο φαγητό. Αφιξη ,γνωριμία με την πόλη και μεταφορά στο υπέροχο ξενοδοχείο μας.Δείπνο,διανυκτέρευση.
2
2 η ημέρα: ΜΠΟΛΟΥ - ΑΓΚΥΡΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ (ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ)
Μετά το πρωινό αναχώρηση αναχώρηση για την Καππαδοκία, γνωστή για τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει. Η διαδρομή μας θα μας δώσει τη δυνατότητα να επισκεφτούμε την πρωτεύουσα της σύγχρονης Τουρκίας , την Αγκυρα.Τοποθετημένη στην καρδιά της χώρας, είναι ένα κομμάτι της «αληθινής» Τουρκίας που παραμένει αναλλοίωτο από τον τουρισμό. Βρίσκεται πραγματικά στα σύνορα όπου η Ανατολή συναντάει τη Δύση. Οι ευρωπαϊκές επιρροές, σε συνδυασμό με αυτές της Μέσης Ανατολής, έχουν χρωματίσει την αρχιτεκτονική, τη γαστρονομία, τις τέχνες, τη νυχτερινή ζωή.Στην περιηγησή μας θα δούμε την Ακρόπολη-Σιταντέλα,τη στήλη του Ιουστινιανού,το τζαμί Χατζή Μπαιράμ και το μουσείο των ανατολικών πολιτισμών.Αργά το απόγευμα αφιξη στο Προκόπι ( URGUP) και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3
3 η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Πρωινό και επίσκεψη στην κοιλάδα του Περιστρέματος - Ιxλάρα (Ihlara) κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επισκεπτόμαστε στη Μαλακοπή την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη, Πασαμπάγ και Κόραμα. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική. Επιστρέφουμε στο ΠΡΟΚΟΠΙ στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε την Σινασσό ,μια γραφικότατη κοινότητα με παλαιά πέτρινα σπίτια εκπληκτικής αρχιτεκτονικής και πάμπολλες εκκλησιές… στην οποία το ελληνικό στοιχείο στο τέλος του 19ου αιώνα αριθμούσε περί τις 4000 ψυχές…Ονομάστηκε επίσης η «Αθήνα της Ανατολής» εκ του γεγονότος πως εκεί μιλούσαν καθαρά τα ελληνικά χωρίς ιδιωματισμούς…Διέθετε Αστική Σχολή και Παρθεναγωγείο τα οποία συντηρούνταν από τη «Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Πρόοδος».Κύρια εργασία των κατοίκων, τότε, η γεωργία, η κτηνοτροφία, η ύφανση χαλιών και το εμπόριο του χαβιαριού…Σήμερα σώζονται σε αρίστη κατάσταση, μετά τις σωστικές επεμβάσεις, ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, κτίσμα του 1725… ο Ναός των Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ στον Γενή Μαχαλά, κτίσμα του 1850… το αρχοντικό του Σεραφείμ Ρίζου με την ευφυέστατη υπέρθυρη επιγραφή του 1855… και μια σειρά άλλων με σπάνιες ιδιαιτερότητες τόσο στην κατασκευή παραθύρων, θυρών, όσο και ακροκεράμων… Επιστρέφουμε στο ΠΡΟΚΟΠΙ στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.
5
5η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Παμούκαλε περνώντας από Καισάρεια γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομα της το 17 μΧ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3000 π.Χ.. Θα περιηγηθούμε σε αυτή την εντυπωσιακή πόλη, που εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τουρκική οικονομία, μια από τις "Τίγρεις της Ανατολίας». Στην πανοραμική ξενάγηση μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζετε το Εθνογραφικό Μουσείο, και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης.Συνεχίζουμε μέσα από τα ψηλά οροπέδια της Ανατολίας, όπου βρίσκονται οι αποξηραμένες λίμνες. Επίσκεψη στο Καραβάν Σεράϊ, το οποίο ήταν το σημείο ξεκούρασης για τα καραβάνια που ακολουθούσαν το Δρόμο του Μεταξιού.Αφιξη στο Παμούκαλε , το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος, από την αρχαιότητα.Αφιξη στο ξενοδοχείο,δείπνο,διανυκτέρευση.
6
6η ημέρα:ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ –ΣΜΥΡΝΗ
Μετά το πρωινό επίσκεψη στην Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο Θέατρο. Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού .Συνεχίζουμε για Σμύρνη. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση της πόλης, στην οποία γεννήθηκε ένα από τα σημαντικότερα είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο. Είναι μια πόλη όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής ακόμη και σήμερα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο , διανυκτέρευση.
7
7η ημέρα:ΣΜΥΡΝΗ-ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο “MENDERES” της Σμύρνης για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.  
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  &  ΣΜΥΡΝΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ
 • Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • 1 διανυκτέρευση στο Μπολού , 3 διανυκτερεύσεις στο Προκόπι της Καππαδοκίας, 1 διανυκτέρευση στο Παμούκαλε, 1 διανυκτέρευση στη Σμύρνη
 • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: ΜΠΟΛΟΥ : ΒΟLU KORU HOTELS SPA & CONVENTION 5 * με ημιδιατροφή ή παρόμοιο
  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΠΡΟΚΟΠΙ) :  ΗΟΤΕL PERISSIA 5 * με ημιδιατροφή
  • ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ : ΗΟΤΕL ADEMPİRA TERMAL & SPA HOTEL 5* με ημιδιατροφή ή παρόμοιο
  • ΣΜΥΡΝΗ : ΗΟΤΕL KAYA PRESTIGE 4* με ημιδιατροφή ή παρόμοιο
 • Ημιδιατροφή (συνολικά 6 πρωινά και 6 δείπνα)
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό
 • Αρχηγός – συνοδός
 • Φ.Π.Α. & Ασφάλεια αστική ευθύνης
    ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρομίων 255 €
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

ΠΑΙΔΙ 2-12
σε τρίκλινο 

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

15, 29/07, 12 & 19/08/2023

ΜΠΟΛΟΥ:

ΒΟLU KORU HOTELS SPA & CONVENTION 5 *

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ  (ΠΡΟΚΟΠΙ):

ΗΟΤΕL PERISSIA 5 *

ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ:

ΗΟΤΕL ADEMPİRA TERMAL & SPA HOTEL  5*

ΣΜΥΡΝΗ:
ΗΟΤΕL KAYA PRESTIGE 4*

Ημιδιατροφή

695

-

+ 220 €

PEGASUS AIRLINES

AΘΗΝΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (SAW)

10.15πμ -11.30πμ

ΣΜΥΡΝΗ (ΑDB)  - ΚΩΝΠΟΛΗ (SAW) 14.45μμ 

 ΚΩΝΠΟΛΗ- (SAW)- AΘΗΝΑ 
17.40μμ-19.10μμ

Κ Α Π Π Α Δ Ο Κ Ι Α – 7 ΗΜΕΡΕΣ

από 695€ ανά άτομο

ΒΙΘΥΝΙΟΝ-ΑΓΚΥΡΑ-ΠΡΟΚΟΠΙ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ-ΣΜΥΡΝΗ

15, 29/07, 12 & 19/08 – 7 ΗΜΕΡΕΣ

PEGASUS AIRLINES

AΘΗΝΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (SAW)

10.15πμ -11.30πμ

ΣΜΥΡΝΗ (ΑDB)  – ΚΩΝΠΟΛΗ (SAW) 14.45μμ 

 ΚΩΝΠΟΛΗ- (SAW)- AΘΗΝΑ 

17.40μμ-19.10μμ

 

 • Περιλαμβάνονται
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.
  Διαμονή
  Μεταφορές
  Πρωινό
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Γεύματα
  Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  Προσωπικός Οδηγός
  Φόρος διαμονής