Ταξιδεύουμε μαζί παντού... εδώ και 40 χρόνια!!!

Follow Us
GO UP

8 ΗΜΕΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ

separator
Τιμή 8 ΗΜΕΡΗ
Scroll down
1
1η ΗΜΕΡΑ
Αθήνα - Θεσσαλονίκη : Συγκέντρωση νωρίς το πρωί ( 06.00 ) και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για την νύφη του Θερμαϊκού την Θεσσαλονίκη όπου θα κάνουμε μια βόλτα στην Άνω Πόλη και στα Κάστρα της για να απολαύσουμε τη την πανοραμική θέα εν συνεχεία θα επισκεφτούμε τον Αγ Δημήτριο πολιούχο την πόλης . Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο σε μπουφέ εντός του ξενοδοχείου . Διανυκτέρευση.
2
2η ΗΜΕΡΑ
Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολή : Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το μεγαλύτερο λιμάνι της Θράκης που σάς υποδέχεται με τον φάρο του, στην πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που συναντάτε με την άφιξή σας στην Ελλάδα. Μεταξύ Ασίας, Μεσογείου και Βαλκανίων ένα κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου αυτή είναι η όμορφη Αλεξανδρούπολη . Ελεύθερος χρόνος για τη πρώτη γνωριμία με τη πόλη . Άφιξη στο ξενοδοχείο , τακτοποίηση στα δωμάτια . Δείπνο σε μπουφέ εντός του ξενοδοχείου . Διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ
Αλεξανδρούπολη – Ξενάγηση Πόλης : Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείου για να γνωρίσουμε την Αλεξανδρούπολη . Κατά την διάρκεια της διαδρομικής ξενάγησης θα έχουμε την δυνατότητα να αναφερθούμε στην μακραίωνη ιστορία & μυθολογία της Θράκης, καθώς και στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Ξενάγηση στην πρωτεύουσα του νομού, την παραθαλάσσια πόλη της Αλεξανδρούπολης, με τον ψηλότερο Φάρο και με την άψογη ρυμοτομία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο σε μπουφέ εντός του ξενοδοχείου . Διανυκτέρευση.
4
4η ΗΜΕΡΑ
Κομοτηνή - Πόρτο Λάγος - Ξάνθη : Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για πόλη του καπνού και των μιναρέδων την Κομοτηνή θα περπατήσουμε στη πόλη και θα δούμε κάποια από τα βασικά αξιοθέατα όπως το Γενί Τζαμί , το παλαιό ρολόι και το σπαθί . Θα συνεχίσουμε για το μαγευτικό Πόρτο Λάγος. Εκεί θα επισκεφθούμε τον μεταβυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου & της Παναγίας Παντάνασσας που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα και είναι μετόχι της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φωτογραφίες με θέα το Πόρτο Λάγος και τη λίμνη Βιστωνίδα, με τα πολλά και σπάνια είδη πουλιών, (προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμαβαση Ramsar). Συνεχίζουμε για την γενέτειρα του Φιλόσοφου Δημόκριτου, τα Άβδηρα, όπου έλαβε χώρα και ένας από τους Άθλους του Ηρακλή. Εκεί θα ξεναγηθούμε στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, που αποτελεί ένα από τα ωραιότερα περιφερειακά μουσεία της Ευρώπης, με τα σπουδαιότερα ευρήματα από τις ανασκαφές του Αρχαιολογικού Χώρου των Αβδήρων. Επόμενος σταθμός μας είναι η του Νομού, στην όμορφη Ξάνθη. Ξενάγηση στην «παλιά πόλη» , με τα γραφικά σοκάκια & τα ωραία αρχοντικά. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε μπουφέ εντός του ξενοδοχείου . Διανυκτέρευση.
5
5η ΗΜΕΡΑ
Δαδιά – Σουφλί – Διδυμότειχο – Ορεστιάδα : Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για με προορισμό το χωριό Δαδιά, με το περίφημο δάσος του, που πρόσφατα έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο. Εκεί θα ενημερωθούμε για την χλωρίδα & την πανίδα της περιοχής, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να επισκεφθούμε το παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών, όπου συναντάμε 36 από τα 38 πιο σπάνια αρπακτικά πουλιά της Ευρώπης. Στη συνέχεια παράλληλα με τον Έβρο ποταμό και μετά από μια άνετη διαδρομή θα φτάσουμε στο περίφημο Σουφλί με τα χαρακτηριστικά κουκουλόσπιτα, γνωστό για τα υφαντά & τα μεταξωτά του. Περιήγηση στη πόλη και ξενάγηση στο Μουσείο Μετάξης του Σουφλίου, όπου θα μάθουμε για την σηροτροφεία και για την πολύπονη διαδικασία παραγωγής μεταξιού . Η επόμενη μας στάση θα είναι Το Διδυμότειχο όπου θα δούμε το κάστρο και το τέμενο . Θα κλείσουμε την μέρα μας με μια από της νεότερες πόλεις την Ορεστιάδα . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε μπουφέ εντός του ξενοδοχείου . Διανυκτέρευση .
6
6η ΗΜΕΡΑ
Φέρες – Δέλτα Έβρου : Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την πόλη των Φερών. Εκεί θα ξεναγηθούμε στον Βυζαντινό ναό της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας του 21ου αιώνα, όπου είναι μικρογραφία της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης και οι ντόπιοι αποκαλούν « Παρθενώνα» της Θράκης. Επομένη στάση μας θα είναι Το Δέλτα του Έβρου είναι ένας σημαντικός υγρότοπος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι εδώ και πολλά χρόνια Προστατευόμενη Περιοχή, καθώς έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Στο Δέλτα του Έβρου βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πόρο για την τοπική κοινωνία, αλλά και όλη την ανθρωπότητα, λόγω της αξίας που έχει για την αλιεία, την κτηνοτροφία, τη γεωργία, το κλίμα, την προστασία από τις πλημμύρες, την εκπαίδευση, την αναψυχή, τις επιστήμες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε μπουφέ εντός του ξενοδοχείου . Διανυκτέρευση .
7
7η ΗΜΕΡΑ
Αλεξανδρούπολη - Βόλος : Μετά το πρωινό μας και αφού τακτοποιήσουμε τα πράγματα μας στο λεωφορείο θα αναχωρήσουμε για τον Βόλο . Ξεκινώντας τη γνωριμία μας με την πόλη θα επισκεφθούμε το μουσείο του Βόλου Αθανασάκειο όπου θα δούμε τα σημαντικότερα ευρήματα από ολόκληρη τη Θεσσαλία. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Δημοτικό Θέατρο της πόλης που διαθέτει 1000 περίπου θέσεις και την μεγαλύτερη σκηνή των Βαλκανίων. Κάνοντας μια βόλτα στο λιμάνι θα απολαύσουμε τον Παγασητικό. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο σε μπουφέ εντός του ξενοδοχείου . Διανυκτέρευση .
8
8η ΗΜΕΡΑ
Βόλος – Αθήνα : Μετά το πρόγευμα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο χρόνο για μια τελευταία βόλτα στο Βόλο για ψώνια και καφέ. Κατόπιν, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Άφιξη στον τελικό μας προορισμό νωρίς το βράδυ.

8 ΗΜΕΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ανά άτομο

8ήμερη εκδρομή οδικώς στην Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή.

 • Περιλαμβάνονται
  Γεύματα
  Διαμονή
  Μεταφορές
  Πρωινό
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.
  Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  Προσωπικός Οδηγός
  Φόρος διαμονής