Ταξιδεύουμε μαζί παντού... εδώ και 40 χρόνια!!!

Follow Us
GO UP

7 ΗΜΕΡΗ ΚΡΗΤΗ

separator
Τιμή 7 ΗΜΕΡΗ
Scroll down
1
1η ΗΜΕΡΑ
Πειραιά - Ηράκλειο : Συγκέντρωση αργά το απόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο τακτοποίηση σε τετράκλινες καμπίνες και εν πλω διανυκτέρευση με προορισμό το Ηράκλειο.
2
2η ΗΜΕΡΑ
Ηράκλειο – Αρχαιολογικό Μουσείο –Κνωσός : Άφιξη νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο και ξεκινάμε για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη του Ηρακλείου. Μεταξύ άλλων την πλατεία Λιονταριών και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου που είναι από τα πιο μεγάλα και αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, που καλύπτουν περίπου 7000 χρόνια, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Στη συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στα Μινωικά Ανάκτορα της Κνωσού, όπου και θα ξεναγηθούμε. Εν συνεχεία θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε το Ενυδρείο καρπός επιστημονικής έρευνας που έρχεται ν’ ανοίξει σε όλους ένα παράθυρο στη γνώση και στο βίωμα του μεσογειακού θαλάσσιου κόσμου. Μέρος ενός θαλάσσιου πάρκου έρευνας, πολιτισμού, εκπαίδευσης και αναψυχής, του Θαλασσόκοσμου, στηρίζεται στη γνώση, στην εξειδίκευση και στην καινοτομία που παράχθηκε τα τελευταία 20 χρόνια από τους Έλληνες θαλάσσιους επιστήμονες. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και καφέ στο κέντρο της πόλης. Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια . Δείπνο σε μπουφέ εντός του ξενοδοχείου . Διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ
Αγ Νικόλαος – Ελούντα – Σπιναλόγκα : Πρόγευμα και αναχώρηση για το Νομό Λασιθίου θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με το Χαρακτηριστικό γνώρισμα του «Αγίου» όπως αποκαλούν οι ντόπιοι την πόλη, είναι η λίμνη Βουλισμένη όπου σύμφωνα με τους αρχαίους μύθους λουζόταν η Άρτεμη και η Αθηνά, αλλά και τα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια που αναπτύσσονται περιμετρικά του μικρού λιμανιού αλλά και στα ανηφορικά δρομάκια της πόλης. Η πόλη ζει κυρίως από τον τουρισμό, αλλά παρά την τουριστική της ανάπτυξη δεν έχει χάσει τον γραφικό της χαρακτήρα. Κάθε καλοκαίρι το λιμανάκι και η λίμνη, γεμάτα με εστιατόρια, καφέ και εμπορικά καταστήματα, γίνονται αγαπημένο σουλάτσο ντόπιων και επισκεπτών. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε την Ελούντα όπου θα πάρουμε το καραβάκι για την Σπιναλόγκα η ιστορία του νησιού εξακολουθεί να προκαλεί δέος. Έχει υπάρξει ενετικό οχυρό, καστροπολιτεία, καταφύγιο επαναστατών, τόπος εξορίας λεπρών, κρίκος επικοινωνίας με το Κάιρο επί κατοχής. Το νησί οχυρώθηκε άριστα από τους Ενετούς κατά την παρουσία τους στην Κρήτη. Τόσο από κατασκευαστική και αρχιτεκτονική άποψη, όσο και από αισθητική του όλου τοπίου, το νησί ακόμη διατηρεί την αξεπέραστη ομορφιά του. Ελεύθερος χρόνος στη γραφική Πλάκα για φαγητό . Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο σε μπουφέ εντός του ξενοδοχείου . Διανυκτέρευση.
4
4η ΗΜΕΡΑ
Ηράκλειο - Χανιά : Πρόγευμα και αναχώρηση για τα μαγευτικά Χανιά . Ελεύθερος χρόνος στη πόλη των Χανιών για βόλτα και φαγητό Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια . Δείπνο εντός του ξενοδοχείου σε μπουφέ . Διανυκτέρευση.
5
5η ΗΜΕΡΑ
Ρέθυμνο – Μόνη Αρκαδίου : Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε με τις αποσκευές μας από το ξενοδοχείο για το Ρέθυμνο και επίσκεψη στη Μονή Αρκαδίου, αφιερωμένη στη μνήμη της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα και των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, έχει ιδιαίτερη σημασία ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της Κρητικής Αναγέννησης, αλλά και λόγω της έντονης συμμετοχής της στους απελευθερωτικούς αγώνες των κρητικών, με αποκορύφωμα την πολιορκία και την αυτοθυσία των κλεισμένων σε αυτή υπερασπιστών το 1866. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε τη γραφική πόλη του Ρέθυμνου , στεφανωμένη από τη Φορτέτσα, η παλιά πόλη του Ρεθύμνου είναι μαγική. Ένας λαβύρινθος γεμάτος εκπλήξεις. Ένα ταξίδι στην εποχή των Ενετών. Ανεβείτε στο φρούριο, για να ακούσετε τη βοή της θάλασσας. Περπατήστε στο ενετικό λιμάνι με τον παλιό φάρο. Χαθείτε στα σοκάκια με τα παλιά σπίτια. Θαυμάστε τα περίτεχνα θυρώματα και τα βενετσιάνικα οικόσημα που τα κοσμούν. Αργά το απόγευμα Άφιξη στο ξενοδοχείο . Δείπνο εντός του ξενοδοχείου σε μπουφέ . Διανυκτέρευση.
6
6η ΗΜΕΡΑ
Χανιά –– Τάφοι Βενιζέλων - Πειραιά : Μετά το πρωινό μας και αφού τακτοποιήσουμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο θα ξεκινάμε με επίσκεψή στο κέντρο των Χανίων, όπου θα γνωρίσουμε το τζαμί των Γενιτσάρων, τη Βενετσιάνικη Εκκλησία τον Προμαχώνα SanSalvadore και την Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Στη συνέχεια επίσκεψη στους τάφους των Βενιζέλων. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για τη Σούδα επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά .
7
7η ΗΜΕΡΑ
Πειραιά : Άφιξη στις νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

7 ΗΜΕΡΗ ΚΡΗΤΗ

ανά άτομο

7ήμερη εκδρομή στην Κρήτη

 • Περιλαμβάνονται
  Γεύματα
  Διαμονή
  Μεταφορές
  Πρωινό
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.
  Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  Προσωπικός Οδηγός
  Φόρος διαμονής