Ταξιδεύουμε μαζί παντού... εδώ και 40 χρόνια!!!

Follow Us
GO UP

5 ΗΜΕΡΗ ΣΕΡΡΕΣ-ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗΣ

separator
Τιμή 5 ΗΜΕΡΗ
Scroll down
1
1η ΗΜΕΡΑ
ΑΘΗΝΑ – ΣΕΡΡΕΣ : Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την πόλη των Σερρών. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, το απόγευμα φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια για ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ . Διανυκτέρευση.
2
2η ΗΜΕΡΑ
ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗΣ – ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ : Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για μια μοναδική επίσκεψη στη Λίμνη της Κερκίνης, τον σημαντικότερο υδροβιότοπο της χώρας μας. Η λίμνη απλώνεται κατά μήκος του ποταμού Στρυμόνα, εκτεινόμενη σε μία υπέροχη φυσική έκταση από μεγάλη ποικιλία καναλιών, παραποτάμια δάση και μικρότερα ρέματα φημισμένη για την πλούσια βλάστηση της καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους. Η περιοχή αποτελεί επίγειο παράδεισο όχι μόνο για τα σπάνια είδη ζώων και πουλιών που φιλοξενεί, αλλά και για τους ταξιδιώτες αφού προσφέρει μοναδικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, βαρκάδα στη λίμνη, ιππασία, κανό και άλλες πολλές. Στη συνέχεια της εκδρομής μας, ακολουθεί το Οχυρό Ρούπελ, ένας από τους μεγαλύτερους οχυροματικούς σχηματισμούς της Ευρώπης (έκτασης 2.500 μ. ). Σήμερα, το Οχυρό Ρούπελ αποτελεί ιστορικό αξιοθέατο της περιοχής με υπόγειες στοές και κρυφές εξόδους, γνωστό για την στρατηγική του θέση, τον ηρωισμό των στρατιωτών του και το σύστημα μυστικότητας που εφάρμοσε. Εντός του οχυρού στεγάζεται Μουσείο, Περίπτερο Επισκεπτών, όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε δίπλα στο τζάκι, ενώ ανηφορίζοντας για την κορυφή του λόφου, το Ηρώο, σας περιμένει το Παρατηρητήριο, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ιστορικές μάχες και να θαυμάσετε τα πολυβόλα της εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ .Διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ
ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ- ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΓΓΙΤΗ – ΚΑΒΑΛΑ : Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή Τίμιου Προδρόμου, που βρίσκεται στο βάθος μιας κατάφυτη χαράδρας στο Mενοίκιο όρος. Η Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών κτίστηκε το 1270 και αποτελεί ένα εκπληκτικής ομορφιάς μνημείο της Βυζαντινής τέχνης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο της Αλιστράτης, το μεγαλύτερο και ωραιότερο σπήλαιο της Ελλάδας. Το σπήλαιο δημιουργήθηκε από την ροή του νερού πάνω στα πετρώματα της γης πριν από 2.000.000 χρόνια, προκαλώντας δέος για την υπόγεια ομορφιά του, ενώ σύμφωνα με το μύθο από τη φυσική διώρυγα του σπηλαίου ο Πλούτωνας οδήγησε την Περσεφόνη στον Άδη. Ακολουθώντας την διαδρομή εντός του σπηλαίου, οι επισκέπτες αντικρίζουν επιβλητικές στοές σε μήκος 3 χλμ., κατάλευκους αλλά και πολύχρωμους σταλακτίτες καθώς και ένα δάσος από σταλαγμίτες ύψους 10 μ. Εν συνεχεία, δίπλα στο σπήλαιο της Αλιστράτης, συναντάμε το Φαράγγι του ποταμού Αγγίτη, ονομαστό έργο των Μακεδόνων επί Φιλίππου Β΄. Ο ποταμός Αγγίτης εκτείνεται σε μήκος 15 χλμ. σχηματίζοντας ζώνες με πλούσια βλάστηση, που μπορούν να θαυμάσουν οι επισκέπτες με τουριστικό τρενάκι ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή μιας ώρας, ενώ για τους πιο τολμηρούς η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία, ποδηλασία και ράφτινγκ. Επόμενος στάση η γραφική Καβάλα όπου θα έχουμε τι δυνατότητα να απολαύουμε το φαγητό μας Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ . Διανυκτέρευση.
4
4η ΗΜΕΡΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ή ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΙΛΙΑ – ΣΕΡΡΕΣ : Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη γνωριμία μας με την νύμφη του Θερμαϊκού, την Θεσσαλονίκη. Θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε κάποια από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης όπως την Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, τον Λευκό Πύργο, την Ροτόντα και την Αγία Σοφία ή εναλλακτική πρόταση χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιάς εν συνεχεία επίσκεψη στη πόλη των Σερρών όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να περπατήσουμε στη πλατεία Ελευθερίας με το Μεζεστένι στο κέντρο ( την παλιά σκεπαστή οθωμανική αγορά που στεγάζει σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο ) και αφετηρία για μια σειρά συνδεόμενους πεζόδρομους για να απολαύουμε το καφέ και το φαγητό μας . Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ . Διανυκτέρευση.
5
5η ΗΜΕΡΑ
ΒΕΡΓΙΝΑ – ΑΘΗΝΑ : Μετά το πρωινό μας και αφού τακτοποιήσουμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο θα αναχωρήσουμε για τη Βεργίνα αποτελεί έναν από τούς σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Εδώ και πολλά χρόνια γνωρίζαμε την ύπαρξη ενός τάφου Μακεδονικού, ενός ανακτόρου της ελληνιστικής περιόδου, μιας εκτεταμένης νεκρόπολης φτιαγμένη από μικρούς τύμβους. Θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα .

5 ΗΜΕΡΗ ΣΕΡΡΕΣ-ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗΣ

ανά άτομο

5ήμερη εκδρομή οδικώς στις Σέρρες και την Λίμνη Κερκίνης

 • Περιλαμβάνονται
  Γεύματα
  Διαμονή
  Μεταφορές
  Πρωινό
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.
  Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  Προσωπικός Οδηγός
  Φόρος διαμονής