Ταξιδεύουμε μαζί παντού... εδώ και 40 χρόνια!!!

Follow Us
GO UP

5 ΗΜΕΡΗ ΚΑΒΑΛΑ

separator
Τιμή 5 ΗΜΕΡΗ
Scroll down
1
1η ΗΜΕΡΑ
Αθήνα - Καβάλα : Συγκέντρωση νωρίς το πρωί, επιβίβαση στα λεωφορεία και αναχώρηση για την πόλη της Καβάλας. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, το απόγευμα φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο σε μπουφέ . Διανυκτέρευση.
2
2η ΗΜΕΡΑ
Πόλη Φιλίππων – Βαπτιστήριο Αγίας Λυδίας : Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για μία επίσκεψη στην πόλη των Φιλίππων. Όπως μαρτυρά και το όνομα της, η πόλη χτίστηκε το 365 π.Χ. από τον Μακεδόνα βασιλιά Φίλιππο Β΄ και άκμασε την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν και οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως ευρήματα από την ελληνιστική, την ρωμαϊκή αλλά και την βυζαντινή περίοδο. Ο αρχαιολογικός χώρος της πόλης των Φιλίππων περιλαμβάνει τμήματα των τειχών της πόλης, το αρχαίο θέατρο, το οκτάγωνο, μακεδονικούς τάφους, τη ρωμαϊκή αγορά και εκκλησίες της χριστιανικής εποχής, αξιοθέατα που μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν. Η περιοχή, διατηρώντας το χριστιανικό της στοιχείο φημίζεται και για το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, πόλο έλξης πολλών χριστιανών από όλον τον κόσμο. Εκεί, στον Ζυγάκτη ποταμό βαπτίστηκε από τον Απόστολο Παύλο η πρώτη Ελληνίδα, η Αγία Λυδία και το σημείο έγινε το πρώτο σκαλοπάτι για τη διάδοση του Χριστιανισμού και ιερός τόπος προσκυνήματος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε μπουφέ . Διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ
Καβάλα Ελεύθερη ημέρα : Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη της Καβάλας. Περπατώντας στα δρομάκια, αρχικά θα επισκεφθούμε τον Ναό του Αγίου Νικολάου με το μνημείο του Αποστόλου Παύλου, όπου το 50 μ. Χ. επισκέφθηκε την πόλη για να διδάξει το Ευαγγέλιο. Επόμενος σταθμός της περιήγησης μας είναι το Ιμαρέτ, μεγάλο συγκρότημα της τελευταίας Οθωμανικής περιόδου. Κτίσθηκε μεταξύ 1817-1821 από τον ιδρυτή της Αιγυπτιακής δυναστείας, Μεχμέτ Αλή και αποτελεί κλασσικό δείγμα Ισλαμικής αρχιτεκτονικής, λειτουργώντας στο παρελθόν ως μουσουλμανικό ιεροδιδασκαλείο και πτωχοκομείο για όλους τους άπορους ανεξαρτήτως θρησκεύματος και σήμερα ως ξενοδοχείο. Στη συνέχεια, στην πλατεία της παλιάς πόλης θα δούμε το σπίτι του Μεχμέτ Αλή, που αποτελεί ένα πανέμορφο καλοδιατηρημένο οίκημα Μακεδονικής αρχιτεκτονικής. Μετά, ακολουθεί επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε πολιτιστικά εκθέματα από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και την περίφημη αναστήλωση της ¨πολιούχου¨ Αθηνάς Παρθένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε μπουφέ . Διανυκτέρευση.
4
4η ΗΜΕΡΑ
Παλαιά Πόλη Ξάνθης – Ποταμός Νέστος : Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για μία περιήγηση στην Παλαιά πόλη της Ξάνθης. Χτισμένη στο βόρειο μέρος της σύγχρονης πόλης και κρατώντας την παραδοσιακή μορφή της, αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες, καθώς φημίζεται για τον πολιτισμό, την ιστορία και την αρχιτεκτονική της. Το «στολίδι του νομού», όπως αποκαλείται η περιοχή, σαγηνεύει όσους περπατάνε στα σοκάκια της και τα αξιοθέατα που αξίζει να θαυμάσουμε είναι το Λαογραφικό Μουσείο, η Εκκλησία της Μητροπόλεως ακουμπισμένη στην ομώνυμη πλατεία της, την Δημοτική Πινακοθήκη καθώς και το Μητροπολιτικό Μέγαρο, ένα διώροφο κτίριο το οποίο χρησιμοποιείται ως γραφείο του εκάστοτε Μητροπολίτη Ξάνθης. Στη συνέχεια της εκδρομής μας, θα επισκεφθούμε τον ποταμό Νέστο, ένα φυσικό περιβάλλον σπάνιας ομορφιάς. Η περιοχή είναι συνολικής έκτασης 23.000 στρεμμάτων με πλούσια βλάστηση, πανύψηλα δέντρα, σπηλιές στα βράχια και σπάνια ζώα, συνθέτοντας ένα μαγευτικό τοπίο. Τα Στενά του Νέστου αποτελούν ευκαιρία για τους λάτρεις της φύσης να κάνουν πεζοπορία, ποδήλατο και καγιάκ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε μπουφέ . Διανυκτέρευση.
5
5η ΗΜΕΡΑ
Θεσσαλονίκη – Αθήνα : Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη γνωριμία μας με την νύμφη του Θερμαϊκού, την Θεσσαλονίκη. Θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε κάποια από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης όπως την Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, τον Λευκό Πύργο, την Ροτόντα και την Αγία Σοφία.

5 ΗΜΕΡΗ ΚΑΒΑΛΑ

ανά άτομο

5ήμερη εκδρομή οδικώς στην Καβάλα

 • Περιλαμβάνονται
  Γεύματα
  Διαμονή
  Μεταφορές
  Πρωινό
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.
  Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  Προσωπικός Οδηγός
  Φόρος διαμονής