Ταξιδεύουμε μαζί παντού... εδώ και 40 χρόνια!!!

Follow Us
GO UP

4ΗΜΕΡΗ ΤΡΙΚΑΛΑ

separator
Τιμή 4ΗΜΕΡΗ
Scroll down
1
1η ΗΜΕΡΑ
Αθήνα - Τρίκαλα : Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την όμορφη πόλη των Τρικάλων .Με την άφιξη θα ξεκινήσουμε την πρώτη γνωριμία μας με τη πόλη και το Μουσείο Τσιτσάνη καθώς επίσης και το οθωμανικό λουτρό . Εν συνεχεία θα δούμε το Κουρσούμ Τζαμί (μολυβένιο τζαμί), είναι χτισμένο στην άκρη της πόλης, Αποτελεί ένα μοναδικό στο είδος του αξιοθέατο, καθώς είναι το μόνο σωζόμενο από τα πολλά που υπήρχαν κάποτε στα Τρίκαλα και προστατεύεται από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Check In στο ξενοδοχείο.
2
2η ΗΜΕΡΑ
Μοναστήρι Αγ Θεοδώρων – Μετέωρα : Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την περιδιάβαση σε τόπους που αναβλύζουν ιστορία, σε τόπους που τα έργα των χειρών και του πνεύματος ανθρώπων δημιούργησαν και άφησαν πίσω σπάνια αρχιτεκτονήματα και έργα πνευματικής τελειότητας, η σημερινή μας επίσκεψη περιλαμβάνει την Μονή των Αγίων Θεοδώρων που «κάθεται», πάνω σε βράχο στον λόφο ψηλά στο ύψωμα του ομώνυμου οικισμού της Βασιλικής . Δεν θα μπορούσε να παραλείψουμε από το πρόγραμμα μας τα Μετέωρα , ένα από τα πιο εντυπωσιακά γεωλογικά φαινόμενα του κόσμου. Πρόκειται για γιγάντιους επιβλητικούς βράχους που φτάνουν τα 400 μέτρα ύψος. Η δημιουργία του τοπίου, αν και έχει απασχολήσει πολλούς Έλληνες και ξένους γεωλόγους, δεν έχει ακόμη ερμηνευθεί και ούτε υπάρχει κάποια παράδοση ή κάποιος αρχαίος μύθος που να αναφέρεται στην περιοχή. Σύμφωνα με μία άλλη θεωρία, και συγκεκριμένα αυτή του Γερμανού γεωλόγου Φίλιπσον, η δημιουργία των τεράστιων αυτών ογκόλιθων οφείλεται σ΄ ένα δελτοειδή κώνο από ποταμίσιους ογκόλιθους και ασβεστολιθικά πετρώματα που για εκατομμύρια χρόνια χύνονταν σε θαλάσσια έκταση που κάλυπτε τότε τη Θεσσαλία.Θα ξεναγηθούμε σε δύο από τις σημαντικότερες μονές, την ιερά μονή του Αγ. Στεφάνου και την ιερά μονή του Οσίου Βαρλαάμ.
3
3η ΗΜΕΡΑ
Ελάτη – Περτούλι – Νεραιδοχώρι : Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την σημερινή μας εξόρμηση με το γραφικό Ελάτη , πιθανολογείται ότι ιδρύθηκε μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Οι πρώτοι συνοικισμοί του χωριού ήταν πιο χαμηλά, προς το ποτάμι, και εκεί υπήρχε από τον 19ο αιώνα η εκκλησία-μοναστήρι Κοίμησης της Παναγίας Θεοτόκου. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουμε το δρόμο που διασχίζει την Ελάτη και μετά ανηφορίζουμε προς τις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Κόζιακα (1.900μ.) και θα διασχίσουμε το πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου, που έχει παραχωρηθεί για λόγους εκπαιδευτικούς, έρευνας και πρότυπης δασικής εκμετάλλευσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οδηγούμαστε σε ένα εκπληκτικό αλπικό τοπίο, στα λιβάδια του Περτουλίου σε ύψος 1.180μ για να επισκεφθούμε το αρχοντοχώρι Περτούλι, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γευματίσουμε και περπατήσουμε στη γεμάτη έλατα τοποθεσία του βουνού Φούρκα της Πίνδου. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το Νεραϊδοχώρι με το όμορφο τοπίο και τα θαυμάσια μνημεία, όπως την Ιερά Μονή Αγ. Παρασκευής . Ελεύθερος χρόνος για φαγητό . Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση .
4
4η ΗΜΕΡΑ
Λίμνη Πλαστήρα – Αθήνα : Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αφού τακτοποιήσουμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο θα αναχώρηση για την Λίμνη Πλαστήρα Ένα μικρό θαύμα του ανθρώπου και της φύσης θα αντικρίσετε στην Κεντρική Ελλάδα. Το εντυπωσιακό φράγμα στη θέση Κακαβάκια «γέννησε» τη λίμνη Πλαστήρα που την πλαισιώνουν με εντυπωσιακό τρόπο οι ελατοσκέπαστες κορυφές των Αγράφων. Θα ξεκινήσουμε το γύρο παίρνοντας την νότια πλευρά της Λίμνης όπου θα διασχίσουμε το Φράγμα. Μια εκπληκτική ιδέα του Ν. Πλαστήρα που υλοποιήθηκε την δεκαετία του ’50. Μετά το τέλος της περιήγησης θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση .

4ΗΜΕΡΗ ΤΡΙΚΑΛΑ

ανά άτομο

4ήμερη εκδρομή οδικώς στα Τρίκαλα

 • Περιλαμβάνονται
  Γεύματα
  Διαμονή
  Μεταφορές
  Πρωινό
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.
  Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  Προσωπικός Οδηγός
  Φόρος διαμονής