Ταξιδεύουμε μαζί παντού... εδώ και 40 χρόνια!!!

Follow Us
GO UP

4 ΗΜΕΡΗ ΒΕΡΟΙΑ

separator
Τιμή 4 ΗΜΕΡΗ
Scroll down
1
1η ΗΜΕΡΑ
Δίον – Βέροια : Συγκέντρωση και αναχώρηση με προορισμό την Βέροια, επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Δίον στους βόρειους πρόποδες του Ολύμπου, σε περιοχή που εξασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο της στενής διάβασης από τη Μακεδονία στη Θεσσαλία, δεσπόζει το Δίον, υπήρξε η κατ' εξοχήν ιερή πόλη των Μακεδόνων. Τραγουδώντας ο Ησίοδος γύρω στο 700 π.Χ τον έρωτα του Δία για τη Θυία, την κόρη του προπάτορα των Ελλήνων Δευκαλίωνα, αναφέρει ότι αυτή έμεινε έγκυος και γέννησε δυο παιδιά, το Μάγνητα και το Μακεδόνα, που έζησαν στην Πιερία γύρω από τον Όλυμπο. Ο ιερός χώρος του Δία στην περιοχή αυτή ήταν το Δίον. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό Μουσείο, που χτίστηκε το 1983, στεγάζονται τα κινητά ευρήματα των ανασκαφών. Βρίσκεται μέσα στο σύγχρονο οικισμό του Δίον, σε απόσταση 500 μ. από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Τα ευρήματα των ανασκαφών εκτίθενται σε ενότητες αντίστοιχες με το χώρο ανεύρεσής τους , φιλοξενούνται επίσης ενδεικτικά ευρήματα από τις ανασκαφές στην αρχαία Πύδνα και άλλες θέσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Πιερία. Άφιξη στο ξενοδοχείο . Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο σε μπουφέ. Διανυκτέρευση.
2
2η ΗΜΕΡΑ
Παναγία Σουμελά : Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Μονή της Παναγίας Σουμελά. Χτίστηκε το 1951 από πρόσφυγες του Πόντου που επιθυμούσαν να αναβιώσουν τη Μονή της Παναγίας Σουμελά, που βρισκόταν στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα. Στη Μονή του Πόντου βρισκόταν η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, η οποία λέγεται ότι εικονογράφησε ο ίδιος ο Ευαγγελιστής Λουκάς, εικόνα η οποία έχει μεταφερθεί από το Βυζαντινό μουσείο στη Μονή και πλήθος πιστών συρρέει κάθε χρόνο για να την προσκυνήσει. Στην Παναγία Σουμελά φυλάσσονται και άλλα θρησκευτικά και ιστορικά κειμήλια του ποντιακού ελληνισμού που σώθηκαν και μεταφέρθηκαν από την εκεί Μονή στην Ελλάδα και στα χρόνια που υπάρχει στη Βέροια αποτελεί πνευματικό κέντρο όλων των πιστών. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Σιάτιστα. Επιβλητική και αγέρωχη, χτισμένη στα 900 μέτρα, είναι μοναδική. Η ιστορία της πλούσια και ελκυστική, παρούσα σε κάθε σου βήμα. Με τα μοναδικά αρχοντικά να μαρτυρούν την ακμή και την προκοπή του 17ου και του 18ου όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην τέχνη, την καλαισθησία, τα γράμματα και τον πολιτισμό, χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε μπουφέ. Διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ
Λουτρά Πόζαρ : Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Λουτράκι Αριδαίας. Η μοναδικής ομορφιάς περιοχή των Λουτρών Πόζαρ χαρακτηρίζετε ως η μικρή Ελβετία, για τα εξαιρετικά της spa και το ειδυλλιακό τοπίο. Στους πρόποδες του όρους Βόρρας - Καϊμάκτσαλαν, μέσα στο φαράγγι των Λουτρών, το ιαματικό νερό αναβλύζει ασταμάτητα για χιλιάδες χρόνια, χαρίζοντας ευεξία, χαλάρωση αλλά και θεραπεία στους αμέτρητους επισκέπτες του. Δείπνο σε μπουφέ. Διανυκτέρευση.
4
4η ΗΜΕΡΑ
Βεργίνα : Πρωινό στο ξενοδοχείο και σε μικρή απόσταση περίπου 8 χλμ από την Βέροια βρίσκεται η Βεργίνα. Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Βεργίνας είναι οι Βασιλικοί Τάφοι στην αρχαία νεκρόπολη των Αιγών. Εκεί έχει διαμορφωθεί ένα μουσείο με τα ευρήματα, ακριβώς δίπλα από τους τάφους, σκεπασμένο με χώμα, όπως ήταν και για τόσα χρόνια οι τάφοι. Περνώντας την είσοδο του μουσείου, σε ένα σκοτεινό περιβάλλον, ο επισκέπτης αισθάνεται ότι περνάει σε μία άλλη εποχή. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

4 ΗΜΕΡΗ ΒΕΡΟΙΑ

ανά άτομο

4ήμερη εκδρομή οδικώς στην Βέροια

 • Περιλαμβάνονται
  Γεύματα
  Διαμονή
  Μεταφορές
  Πρωινό
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.
  Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  Προσωπικός Οδηγός
  Φόρος διαμονής