Ταξιδεύουμε μαζί παντού... εδώ και 40 χρόνια!!!

Follow Us
GO UP

4 ΗΜΕΡΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

separator
Τιμή 4 ΗΜΕΡΗ
Scroll down
1
1η ΗΜΕΡΑ
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την όμορφη Καστόρια . Μετά από  ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό σε Λαμία και Καλαμπάκα θα φτάσουμε στον τελικό προορισμό .Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο σε μπουφέ . Διανυκτέρευση.
2
2η ΗΜΕΡΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ - ΝΥΜΦΑΙΟ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ‘ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ’ : Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για τον πλουσιότερο, ίσως, υδροβιότοπο των Βαλκανίων, τις Πρέσπες, που με την εξαιρετικά πλούσια χλωρίδα και πανίδα, έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός.   Θα επισκεφθούμε τον Άγιο Γερμανό με τον ιστορικό Βυζαντινό Ναό του 1ου αιώνα και από εκπρόσωπο του Κέντρου Πληροφόρησης Πρεσπών θα έχουμε ενημέρωση σχετικά με την παρατήρηση των πουλιών, στο παραλίμνιο οικοσύστημα.  Θα ακολουθήσει περίπατος στη λίμνη και στη συνέχεια επίσκεψη στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου για παρατήρηση. Στη συνέχεια θα έχουμε στάση στο Νυμφαίο, στο Καταφύγιο της Αρκούδας, όπου θα μάθουμε για τις αρκούδες και για το πρόβλημα της ¨Αρκούδας Χορεύτριας¨ από το Περιβαλλοντικό Κέντρο Αρκτούρου.  Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο του Νυμφαίου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε μπουφέ . Διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ : Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Μονή ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ που είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης με μοναδική θέα τη γύρω περιοχή. Στην συνέχεια, προαιρετική επίσκεψη στη ΣΠΗΛΙΑ του ΔΡΑΚΟΥ όπου πήρε το όνομά της επειδή η είσοδός έχει την μορφή Δράκου, ενώ σύμφωνα με την παράδοση στη σπήλαια υπήρχε ένα χρυσωρυχείο που το φύλαγε ένας άγρυπνος δράκος. Κατόπιν θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την πανέμορφη πόλη της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, για βόλτα στον παραλίμνιο δρόμο, στο Ντολτσό της παλιά πόλης με τα πλακόστρωτα δρομάκια και αρχοντικά που σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή και να κάνουμε τα ψώνια μας στα περίφημα γουναράδικά της, παραμονή, γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση στις 18:00. Το απόγευμα θα είναι ελεύθερο για τους εκδρομείς. Δείπνο . Διανυκτέρευση.
4
4η ΗΜΕΡΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΑΘΗΝΑ : Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο για να επισκεφθούμε στις πλαγιές του Βερμίου, κοντά στο χωριό Καστανιά, την Μονή της Παναγίας Σουμελά Κτίστηκε το 1951 από τους πρόσφυγες του Πόντου, ως μια προσπάθεια αναβίωσης της ιστορικής ομώνυμης Μονής, τα ερείπια της οποίας βρίσκονται στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Εδώ φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που σύμφωνα με την παράδοση φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς όπως και άλλα θρησκευτικό-ιστορικά κειμήλια του εκεί Μοναστηριού. Κατόπιν παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό.

4 ΗΜΕΡΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ανά άτομο

4ήμερη εκδρομή οδικώς στην Καστοριά

 • Περιλαμβάνονται
  Γεύματα
  Διαμονή
  Μεταφορές
  Πρωινό
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.
  Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  Προσωπικός Οδηγός
  Φόρος διαμονής