Ταξιδεύουμε μαζί παντού... εδώ και 40 χρόνια!!!

Follow Us
GO UP

4 ΗΜΕΡΗ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

separator
Τιμή 4 ΗΜΕΡΗ
Scroll down
1
1η ΗΜΕΡΑ
ΑΘΗΝΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση με προορισμό τα Ιωάννινα, την πρωτεύουσα της Ηπείρου και ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό κα ξεκούραση. Μετά από διαδρομή λίγων ωρών θα διασχίσουμε τη γέφυρα Ρίου - Αντίρριου. Στη συνέχεια, μέσω της Ιόνιας οδού περνούμε από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και της Άρτας. Το μεσημέρι φθάνουμε στα Ιωάννινα. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη, όπου θα θαυμάσουμε τα κέρινα ομοιώματα που αναπαριστούν μορφές και γεγονότα της εποχής της Τουρκοκρατίας και της ελληνικής επανάστασης. Αργά το απόγευμα πραγματοποιείται η άφιξη, η τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο σε μπουφέ . Διανυκτέρευση.
2
2η ΗΜΕΡΑ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ ( Νησάκι ) : Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την πόλη των Ιωαννίνων. Θα μεταβούμε στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας και από εκεί, με επιβίβαση σε καραβάκι, στο περίφημο Νησάκι της. Εκεί θα επισκεφθούμε το «σπίτι του Αλή Πασά». Πρόκειται για τα κελιά του Μοναστηριού του Αγίου Παντελεήμωνα, όπου γράφτηκε ο επίλογος της ιστορίας του Οθωμανού Διοικητή. Ο χώρος έχει μετατραπεί σήμερα σε Μουσείο προεπαναστατικής περιόδου, με εκθέματα από τη συλλογή του κ. Φώτη Ραπακούση. Στη συνέχεια, θα κάνουμε βόλτα στα στενά του σοκάκια του Νησιού, θαυμάζοντας την μεγάλη ποικιλία ασημικών για τα οποία, άλλωστε, φημίζονται τα Ιωάννινα και η βόλτα μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στην περίφημη Μονή Φιλανθρωπινών, με τις σπάνιες αγιογραφίες. Το μεσημέρι, με την επιστροφή μας στην πόλη, θα επισκεφθούμε το Κάστρο των Ιωαννίνων και την ακρόπολη του Ιτς Καλέ. Θα συνεχίσουμε με βόλτα για φαγητό κα ξεκούραση στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση . Δείπνο σε μπουφέ . Διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΚΑΛΠΑΚΙ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ : Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου, όπου, εκτός των πολύτιμων εκθεμάτων που περιέχει, αναπαρίστανται και τα πολεμικά γεγονότα των πρώτων ημερών του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, με την εισβολή των Ιταλών στα ελληνικά εδάφη και την αντίσταση της χώρας μας. Συνεχίζουμε για τα ξακουστά Ζαγοροχώρια, την όμορφη συστάδα των παραδοσιακών οικισμών της Ηπείρου. Στη διαδρομή, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε πανέμορφα τοπία και περίφημα πέτρινα γεφύρια. Ανηφορίζοντας για το Μονοδένδρι, στο κεντρικό Ζαγόρι, διασχίζουμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά χωριά του Ζαγοριού, τη Βίτσα. Φθάνοντας στο Μονοδένδρι θα επισκεφτούμε, διασχίζοντας πεζοί μια πανέμορφη πορεία, το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο φαράγγι του Βίκου (βαθύτερο φαράγγι του κόσμου Guiness 1997). Από το μπαλκόνι της Μονής θα έχουμε μια κατάπληκτη θέα στο φαράγγι - πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου. Ακολούθως θα υπάρξει χρόνος για ξεκούραση κα Φαγητό. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση . Δείπνο σε μπουφέ . Διανυκτέρευση.
4
4η ΗΜΕΡΑ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ– ΑΘΗΝΑ : Μετά το πρόγευμα και αφού τακτοποιήσουμε τις αποσκευές μας στα πούλμαν θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για την επιστροφή μας. Αρχικά, θα επισκεφθούμε το γραφικό Μέτσοβο, με τα παραδοσιακά κτίσματα και την μοναδική του θέση στις βουνοκορφές της Πίνδου. Αφού κάνουμε μια σύντομη βόλτα στα πέτρινα δρομάκια της πόλης θα επισκεφτούμε (προαιρετικά), την Πινακοθήκη Αβέρωφ, όπου στεγάζονται πίνακες και γλυπτά των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα και έπειτα θα δούμε το αρχοντικό Τοσίτσα, το οποίο φιλοξενεί στους χώρους του το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης με εκθέματα από το 17ο ως τον 19ο αιώνα. Αναχώρηση από Μέτσοβο για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό κα ξεκούραση. Άφιξη στο χώρο στο σχολείου μας αργά το απόγευμα περίπου στις 20.00 με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας!

4 ΗΜΕΡΗ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ανά άτομο

4ήμερη εκδρομή οδικώς στα Ιωάννινα.

 • Περιλαμβάνονται
  Γεύματα
  Διαμονή
  Μεταφορές
  Πρωινό
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.
  Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  Προσωπικός Οδηγός
  Φόρος διαμονής