Ταξιδεύουμε μαζί παντού... εδώ και 40 χρόνια!!!

Follow Us
GO UP

3 ΗΜΕΡΗ ΤΡΙΚΑΛΑ

separator
Τιμή 3 ΗΜΕΡΗ
Scroll down
1
1η ΗΜΕΡΑ
Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα – Τρίκαλα : Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την Λίμνη Πλαστήρα Ένα μικρό θαύμα του ανθρώπου και της φύσης θα αντικρίσετε στην Κεντρική Ελλάδα. Το εντυπωσιακό φράγμα στη θέση Κακαβάκια «γέννησε» τη λίμνη Πλαστήρα που την πλαισιώνουν με εντυπωσιακό τρόπο οι ελατοσκέπαστες κορυφές των Αγράφων. Θα ξεκινήσουμε το γύρο παίρνοντας την νότια πλευρά της Λίμνης όπου θα διασχίσουμε το Φράγμα. Μια εκπληκτική ιδέα του Ν. Πλαστήρα που υλοποιήθηκε την δεκαετία του ’50. Μετά το τέλος της περιήγησης θα αναχωρήσουμε για τα Τρίκαλα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια & ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ. Διανυκτέρευση.
2
2η ΗΜΕΡΑ
Τρίκαλα - Ελάτη – Περτούλι – Νεραιδοχώρι : Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη ξενάγησή μας στην όμορφη πόλη των Τρικάλων θα επισκεφτούμε το Κουρσούμ Τζαμί (μολυβένιο τζαμί), είναι χτισμένο στην άκρη της πόλης, αποτελεί ένα μοναδικό στο είδος του αξιοθέατο, καθώς είναι το μόνο σωζόμενο από τα πολλά που υπήρχαν κάποτε στα Τρίκαλα και προστατεύεται από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Στη βορειοανατολική άκρη της πόλης δεσπόζει το Φρούριο, με το χαρακτηριστικό ρολόι του. Χτίστηκε πάνω στα ερείπια της ακρόπολης της αρχαίας πόλης της Τρίκκης. Πολλά τμήματα του κάστρου καταστράφηκαν κατά την άλωση της πόλης από τους Οθωμανούς, ανακατασκευάστηκαν από τους ίδιους ωστόσο πολύ σύντομα, λόγω του στρατηγικού σημείου της πόλης. Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στο "Βαρούσι" οικισμός που αναπτύχθηκαν έξω και γύρω από το κάστρο με τα υπέροχα δίπατα σπίτια και τις μοναδικές εκκλησίες. Στη Συνέχεια θα διασχίσουμε την Κεντρική Γέφυρα, η οποία ενώνει την κεντρική πλατεία με τον πεζόδρομο της Ασκληπιού. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει εδώ τη θέα στις καταπράσινες όχθες του Ληθαίου ποταμού και το άγαλμα του Ασκληπιού. Τα ορεινά και γραφικά χωριά των Τρικάλων θα μας υποδεχτούν για να μας προσφέρουν τα χρώματα και τα αρώματα του φθινοπώρου. Η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στην Ελάτη. Η Ελάτη πιθανολογείται ότι ιδρύθηκε μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Οι πρώτοι συνοικισμοί του χωριού ήταν πιο χαμηλά, προς το ποτάμι, και εκεί υπήρχε από τον 19ο αιώνα η εκκλησία-μοναστήρι Κοίμησης της Παναγίας Θεοτόκου. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουμε το δρόμο που διασχίζει την Ελάτη και μετά θα ανηφορίσουμε προς τις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Κόζιακα (1.900μ.) και θα διασχίσουμε το πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου, που έχει παραχωρηθεί για λόγους εκπαιδευτικούς, έρευνας και πρότυπης δασικής εκμετάλλευσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οδηγούμαστε σε ένα εκπληκτικό αλπικό τοπίο, στα λιβάδια του Περτουλίου σε ύψος 1.180μ για να επισκεφθούμε το αρχοντοχώρι Περτούλι, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γευματίσουμε και περπατήσουμε στη γεμάτη έλατα τοποθεσία του βουνού Φούρκα της Πίνδου. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το Νεραϊδοχώρι με το όμορφο τοπίο και τα θαυμάσια μνημεία, όπως την Ιερά Μονή Αγ. Παρασκευής. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ. Διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ
Μοναστήρι Αγ Θεοδώρων – Μετέωρα - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - Αθήνα : Μετά το πρωινό και αφού τακτοποιήσουμε τις αποσκευές μας στο πούλμαν Συνεχίζοντας την περιδιάβαση σε τόπους που αναβλύζουν ιστορία, σε τόπους που τα έργα των χειρών και του πνεύματος ανθρώπων δημιούργησαν και άφησαν πίσω σπάνια αρχιτεκτονήματα και έργα πνευματικής τελειότητας, η σημερινή μας επίσκεψη περιλαμβάνει την Μονή των Αγίων Θεοδώρων που «κάθεται», πάνω σε βράχο στον λόφο ψηλά στο ύψωμα του ομώνυμου οικισμού της Βασιλικής. Δεν θα μπορούσε να παραλείψουμε από το πρόγραμμα μας τα Μετέωρα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά γεωλογικά φαινόμενα του κόσμου. Πρόκειται για γιγάντιους επιβλητικούς βράχους που φτάνουν τα 400 μέτρα ύψος. Η δημιουργία του τοπίου, αν και έχει απασχολήσει πολλούς Έλληνες και ξένους γεωλόγους, δεν έχει ακόμη ερμηνευθεί και ούτε υπάρχει κάποια παράδοση ή κάποιος αρχαίος μύθος που να αναφέρεται στην περιοχή. Σύμφωνα με μία άλλη θεωρία, και συγκεκριμένα αυτή του Γερμανού γεωλόγου Φίλιπσον, η δημιουργία των τεράστιων αυτών ογκόλιθων οφείλεται σ΄ ένα δελτοειδή κώνο από ποταμίσιους ογκόλιθους και ασβεστολιθικά πετρώματα που για εκατομμύρια χρόνια χύνονταν σε θαλάσσια έκταση που κάλυπτε τότε τη Θεσσαλία. Θα ξεναγηθούμε σε δύο από τις σημαντικότερες μονές, την ιερά μονή του Αγ. Στεφάνου και την ιερά μονή του Οσίου Βαρλαάμ. Η τελευταία μας επίσκεψη αλλά εξίσου σημαντική πριν την άφιξή μας στην Αθήνα είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπου περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 300 είδη ζώων και αρκετές δεκάδες με τα κυριότερα είδη μανιταριών. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό. Φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό.

3 ΗΜΕΡΗ ΤΡΙΚΑΛΑ

ανά άτομο

3ήμερη εκδρομή οδικώς στα Τρίκαλα.

 • Περιλαμβάνονται
  Γεύματα
  Διαμονή
  Μεταφορές
  Πρωινό
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.
  Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  Προσωπικός Οδηγός
  Φόρος διαμονής