Ταξιδεύουμε μαζί παντού... εδώ και 40 χρόνια!!!

Follow Us
GO UP

3 ΗΜΕΡΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

separator
Τιμή 3 ΗΜΕΡΗ
Scroll down
1
1η ΗΜΕΡΑ
Αθήνα – Αρχαία Μεσσήνη- Καλαμάτα : Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την όμορφη Καλαμάτα με ενδιάμεση στάση σε έναν από τους σημαντικότερους χώρους της χώρας μας την Αρχαία Μεσσήνη Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα και λίγο έξω από το χωριό Μαυρομμάτι, υψώνονται τα ερείπια της αρχαίας πολιτείας της Μεσσήνης. Ο σπάνιος αυτός αρχαιολογικός χώρος έρχεται σταδιακά στο φως από την εποχή της ελληνικής Επανάστασης και, αν και πλέον βρίσκεται στην επιφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του, συνεχίζει να εκπλήσσει τους αρχαιολόγους. Ναοί, οικίες, τείχη και δημόσια κτήρια σώζονται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση. Το τείχος που περιέβαλλε την πόλη έχει συνολικό μήκος 9 χιλιομέτρων. Η εντυπωσιακή Αρκαδική Πύλη στέκει μεγαλοπρεπής ως τις μέρες μας . Κατά την περιήγησή του ο επισκέπτης συναντά αρχικά το Θέατρο της Μεσσήνης, στην συνέχεια την Κρήνη της Αρσινόης που ήταν κόρη του μυθικού βασιλιά της Μεσσηνίας Λεύκιππου και μητέρα του Ασκληπιού, και κατόπιν την Αγορά. Εκεί βρίσκεται και το Ασκληπιείο, που ήταν ο επιφανέστερος χώρος της Αρχαίας Mεσσήνης, κέντρο της δημόσιας ζωής της πόλης, και λειτουργούσε παράλληλα με την αγορά. Το Στάδιο και το Γυμνάσιο ανήκουν στα πλέον εντυπωσιακά, από άποψη διατήρησης οικοδομικά συγκροτήματα της αρχαίας πόλης. Τα περισσότερα ευρήματα από τις ανασκαφές φυλάσσονται στο Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης. Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια .Δείπνο σε μπουφέ . Διανυκτέρευση.
2
2η ΗΜΕΡΑ
Πύλος – Μεθώνη – Κορώνη : Μετά το πρωινό, θα ακολουθήσει εκδρομή στην Πύλο, την όμορφη πολιτεία με το νησιώτικο χρώμα, το ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο, κτισμένη αμφιθεατρικά. Στον μικρό και γραφικό κόλπο της στις 20 Οκτωβρίου 1827 έγινε η ναυμαχία του Ναυαρίνου , αποφασιστικής σημασίας για την τελική έκβαση του αγώνα και την καταστροφή του τουρκικού στόλου. Από εκεί θα ανηφορίσουμε στο πευκόφυτο Κάστρο. Συνέχεια της εκδρομής μας η Μεθώνη, μια ακόμη πανέμορφη πόλη στα Μεσσηνιακά παράλια η οποία υπήρξε από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά τον μεσαίωνα και κατέληξε να είναι η σπουδαιότερη ναυτική βάση μεταξύ Ευρώπης και Αγίων Τόπων. Το εντυπωσιακό της κάστρο χτίστηκε από τους Σταυροφόρους και τους Βενετούς .Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για την γραφική Κορώνη Με τη πρώτη ματιά, ο επισκέπτης αντικρίζει το Ενετικό Κάστρο και το λιμάνι της πόλης που εκτείνεται στα πόδια του οικισμού. Το λιμάνι, σχεδόν πάντα, είναι «στολισμένο» με ιστιοφόρα και ψαροκάικα που προμηθεύουν τις ταβέρνες του οικισμού με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Eύκολα μπαίνει κανείς στον πειρασμό να περπατήσει τα γραφικά ασβεστωμένα σοκάκια της πόλης όπου συναντάει παλιά, διώροφα αρχοντικά σπίτια χτισμένα σύμφωνα με το μεσαιωνικό ρυθμό. Απαραίτητο είναι να πραγματοποιηθεί μία στάση στο μουσείο όπου φυλάσσεται ποικιλία από αγγεία, κίονες, κιονόκρανα ενώ αξιοθαύμαστη θεωρείται η συλλογή αρχαίων νομισμάτων από διάφορες εποχές της Αρχαίας Ελλάδας.Ο επόμενος προορισμός της διαδρομής είναι το φημισμένο Ενετικό Κάστρο της Κορώνης που δεσπόζει αρχοντικά, παρά το πέρας των αιώνων. Μοιάζει να πλέει στη θάλασσα, σε αρμονία με τον οικισμό που ακουμπά τα τείχη του. Μόλις φτάσει στο κάστρο, διαπιστώνεται πως όλος ο Μεσσηνιακός κόλπος απλώνεται μπροστά στα μάτια του έκπληκτου από θαυμασμό επισκέπτη. Να σημειωθεί πως το κάστρο κατοικείται ακόμα και στις μέρες μας. Στην κάθοδο από το κάστρο, από τα λιθόστρωτα και φαρδιά σκαλιά, στα αριστερά συναντάει κανείς το αρχοντικό του οπλαρχηγού Καραπαύλου. Ο δρόμος καταλήγει στη κεντρική πλατεία του χωριού όπου συναντάει τον επτανησιακής σχολής Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου και το Κεντρικό ρολόι του οικισμού. Δείπνο μπουφέ . Διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ
Καλαμάτα – Καρδαμύλη – Αθήνα : Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε τη μέρα μας με μια καλύτερη γνωριμία με την πόλη της Καλαμάτας. Θα δούμε το Κάστρο της πόλης ή Πύργος των Βιλεαρδουίνων (1208) , το λαογραφικό Μουσείο, το Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής και το Ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων όπου οι οπλαρχηγοί κήρυξαν την επανάσταση κατά των Τούρκων. Εδώ θα απολαύσουμε τον καφέ και το φαγητό μας και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής γεμάτοι όμορφες εικόνες .

3 ΗΜΕΡΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ανά άτομο

3ήμερη εκδρομή οδικώς στη Μεσσηνία.

 • Περιλαμβάνονται
  Γεύματα
  Διαμονή
  Μεταφορές
  Πρωινό
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.
  Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  Προσωπικός Οδηγός
  Φόρος διαμονής