Ταξιδεύουμε μαζί παντού... εδώ και 40 χρόνια!!!

Follow Us
GO UP

3 ΗΜΕΡΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

separator
Τιμή 3 ΗΜΕΡΗ
Scroll down
1
1η ΗΜΕΡΑ
Αθήνα – Μυστράς – Γύθειο : Αναχώρηση νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη Μαγευτική Λακωνία, μετα τις απαραίτητες στάσεις θα επισκεφτούμε το Μυστρά, πέντε χλμ. δυτικά από τη Σπάρτη. Εκεί θα επισκεφθούμε τη νεκρή Βυζαντινή πολιτεία, ολόκληρη ένα υπαίθριο μουσείο, αδιάψευστη μαρτυρία μιας λαμπρής εποχής. Κάτω από το κάστρο όλα-παλάτια και εκκλησίες, οχυρώσεις και πύλες, αρχοντικά και σπίτια, δρόμοι και κρήνες-καταγράφουν την ανεπανάληπτη ιστορική διαδρομή της έδρας του Δεσποτάτου του Μορέως. Καύχημα της Βυζαντινής κληρονομιάς του Μυστρά οι εκκλησίες με την αρχιτεκτονική και τις τοιχογραφίες τους. Ξεχωρίζουν ο Άγιος Δημήτριος, η Μητρόπολη, το Βυζαντινό Μουσείο του Μυστρά, η Ευαγγελίστρια, οι Άγιοι Θεόδωροι, η Παναγία Οδηγήτρια ή Αφεντικό η Περίβλεπτος, η Παντάνασσα και η Αγία Σοφία. Θα συνεχίσουμε για τη Σπάρτη όπου θα επισκεφτούμε το Μουσείο της Ελιάς ελεύθερος χρόνος για φαγητό . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2
2η ΗΜΕΡΑ
Μονεμβασιά – Γύθειο : Mετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Μονεμβασιά. Μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς βρίσκεται μια από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες στην Ελλάδα, που συγκεντρώνει όλο το χρόνο φανατικούς επισκέπτες. Δεκάδες εκκλησίες, αρχοντικά πλούσιων εμπόρων, κρήνες, χαμάμ και στριφογυριστά καλντερίμια διατηρούνται σε αξιοσημείωτα καλή κατάσταση, διαφυλάσσοντας ατόφια την ατμόσφαιρα αυτού του οικισμού, που από τα βυζαντινά χρόνια μέχρι το 19ο αιώνα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Μέσα στο κάστρο δεν κυκλοφορεί αυτοκίνητο, οπότε προετοιμαστείτε για περπάτημα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ
Γύθειο – Σπήλαια Δυρού – Αρεόπολη : Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα Σπήλαια του Δυρού, ένα από τα καλύτερα λιμναία σπήλαια του κόσμου. Η διαδρομή αρχίζει με βαρκάδα, για 1200 m περίπου, και ακολουθεί 200 m περίπου περπάτημα. Η όλη ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα. Λίγα μέτρα πιο πάνω βρίσκεται το νεολιθικό μουσείο με σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που θα ολοκληρώσουν την εικόνα σας για τη ζωή στη νεολιθική εποχή. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αρεόπολη για να οδηγηθούμε μετά από 5 λεπτά, στο επίνειο της Αρεόπολης το γραφικό και ιστορικό Λιμένι όπου μπορείτε να δείτε το παλάτι του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, το μοναστήρι της Βρεττής και να περπατήσετε αν θέλετε μέχρι το Απήδημα όπου έχουν βρεθεί από την παλαιολιθική εποχή σημαντικά ευρήματα. Θα έχετε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ Το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό θα καταλήξουμε στην Αθήνα .

3 ΗΜΕΡΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ανά άτομο

3ήμερη εκδρομή οδικώς στη Λακωνία.

 • Περιλαμβάνονται
  Γεύματα
  Διαμονή
  Μεταφορές
  Πρωινό
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.
  Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  Προσωπικός Οδηγός
  Φόρος διαμονής