Ταξιδεύουμε μαζί παντού... εδώ και 40 χρόνια!!!

Follow Us
GO UP

3 ΗΜΕΡΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

separator
Τιμή 3 ΗΜΕΡΗ
Scroll down
1
1η ΗΜΕΡΑ
Μονή Οσίου Λουκά – Καρπενήσι : Συγκέντρωση και αναχώρηση με προορισμό το Καρπενήσι (299χλμ.). Πρώτη στάση στο σημαντικό χώρο των Θερμοπυλών & επίσκεψη στο ολοκαίνουργιο μουσείο και στο μνημείο του Λεωνίδα. Αναχώρηση για τη Μονή Οσίου Λουκά, όπου είναι χτισμένη σε υψόμετρο 430 μ. στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στην κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για τη γραφική πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας, το Καρπενήσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2
2η ΗΜΕΡΑ
Παναγίας Προυσιώτισσας – Μικρό / Μεγάλο χωρίο : Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας, η οποία βρίσκεται 35 χλμ. από το Καρπενήσι. Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα αυτή ήταν τοποθετημένη σε ένα ναό της Προύσας. Στα χρόνια της εικονομαχίας (829) την παρέλαβε κάποιος άρχοντας που σκόπευε να τη μεταφέρει στην Ελλάδα για ασφάλεια. Όταν όμως έφτασε στην Καλλίπολη έχασε την εικόνα η οποία κατευθύνθηκε θαυματουργικά στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η μονή του Προύσου . Η εικόνα της Παναγίας είναι τύπου Οδηγήτριας και είναι επιχρυσωμένη με αργυροεπίχρυση ένδυση, δώρο του στρατηγού Γεώργιου Καραισκάκη που φιλοξενούνταν στη Μονή την περίοδο της Επανάστασης του 1821. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε το αγίασμα της Παναγίας, το μουσείο εκκλησιαστικών ενθυμημάτων, το μουσείο των ελληνικών γραμμάτων της Ρούμελης – κρυφό σχολείο την περίοδο του 1821 – και άλλα αξιοθέατα πέριξ της Μονής, όπου μπορεί να θαυμάσει κάποιος. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το παραδοσιακό αλλαντοποιείο στο Προυσό της Ευρυτανίας, σε ένα ελκυστικό περιβάλλον μέσα στα έλατα Εκεί, η ίδια η φύση ωριμάζει αργά τα επιλεγμένα προϊόντα σε ιδανικές συνθήκες. Επιστρέφοντας θα περιηγηθούμε στο Μικρό Χωρίο, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό. Επόμενη στάση το Μεγάλο Χωριό, όπου θα απολαύουμε παραδοσιακά γλυκά και θα έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε ντόπια προϊόντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ
Κεφαλόβρυσο – Κορυσχάδες : Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Μία ανάσα από το Καρπενήσι (μόλις 3 χλμ νότια) συναντάμε μία πανέμορφη, ιστορική τοποθεσία, το Κεφαλόβρυσο. Πνιγμένο στο πράσινο, στα πλατάνια και στα τρεχούμενα νερά, το Κεφαλόβρυσο είναι ένας ιδανικός χώρος αναψυχής. Εδώ θα ηρεμήσουμε με τη βοήθεια του κελαρύσματος των τρεχούμενων νερών, θα απολαύσουμε τη συντροφιά των βαθύσκιωτων πλατάνων, θα θαυμάσουμε την ομορφιά της μικρής λιμνούλας . Θα επισκεφτούμε το εκτροφείο Πέστροφας και φυσικά το Μνημείο του Μπότσαρη. Επόμενος σταθμός είναι το ιστορικό χωριό των Κορυσχάδων, όπου έλαβε μέρος η πρώτη Εθνοσυνέλευση της Ελλάδας, το Μάιο του 1944. Γεμάτοι όμορφες εικόνες θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με της απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση .

3 ΗΜΕΡΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ανά άτομο

3ήμερη εκδρομή οδικώς στο Καρπενήσι.

  • Περιλαμβάνονται
    Γεύματα
    Διαμονή
    Μεταφορές
    Πρωινό
  • Δεν περιλαμβάνονται
    Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.
    Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
    Προσωπικός Οδηγός
    Φόρος διαμονής