1
1η ΗΜΕΡΑ
Αθήνα – Ανδρίτσαινα – Ναός επίκουρου Απόλλωνα – Αμαλιάδα : Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για Πελοπόννησο. Μετά από μια μικρή στάση στο Αρτεμίσιο για καφέ συνεχίζουμε για Ανδρίτσαινα. Η Ανδρίτσαινα είναι ένα γραφικό και ιστορικό χωριό του Ν. Ηλείας, που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με την ψυχική γαλήνη. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στα 760 μ. υψόμετρο, σε μια πλαγιά του όρους Λύκαιο, ένα βουνό που το μοιράζονται ο Ν. Ηλείας, ο Ν. Αρκαδίας και ο Ν. Μεσσηνίας. Σήμερα έχει μόνιμο πληθυσμό περίπου 600 κατοίκων, ενώ την περίοδο της ακμής της (στα τέλη του 19ου αι.) ξεπερνούσε ακόμη και τις 3.000. Ήταν εμπορικό κέντρο με πολλά εμπορικά καταστήματα, αλευρόμυλους, βυρσοδεψεία και υφαντουργεία. Τότε χτίστηκαν και τα περισσότερα πέτρινα αρχοντικά που κοσμούν το χωριό, στην συντριπτική τους πλειοψηφία από χέρια έμπειρων μαστόρων της πέτρας. Θα ξεκινήσουμε με ένα καφεδάκι στην πλατεία, στο παραδοσιακό καφενείο "Επικούριος Απόλλων", στη σκιά του αιωνόβιου πλάτανου, θα ξεδιψάσουμε στην πέτρινη διπλή "Τρανή Βρύση" (που χτίστηκε στις 10/8/1724) και μετά θα επισκεφθούμε την περίφημη Δημόσια Νικολοπούλειο Βιβλιοθήκη, που ιδρύθηκε το 1838, δωρεά του Ανδριτσάνου στην καταγωγή ευεργέτη Αγαθόφρωνα Νικολόπουλου, που γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1774 και έζησε όλη του τη ζωή στο Παρίσι. Διαθέτει περίπου 40.000 τόμους βιβλίων, μεταξύ των οποίων και μία σπάνια Αγία Γραφή του 1657. Επόμενος σταθμός ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα, που συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Βρίσκεται πάνω στο Λύκαιο Όρος, σε υψόμετρο 1.130 μ. και σε έδαφος του Ν. Μεσσηνίας. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα η Αμαλιάδα, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ. Διανυκτέρευση.
2
2η ΗΜΕΡΑ
2η ημέρα: Ναός Φραγκαβίλλης – Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία : Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για τoν ναό της Φραγκαβίλλας, ένα από τα διασημότερα μνημεία της χριστιανικής αρχιτεκτονικής στην Ηλεία, νείναι χτισμένη πάνω σε ωραίο πλάτωμα, διαφοροποιημένο από τον χρόνο, γεμάτο πράσινο. Θα έχουμε τη δυνατότητα να ανάψουμε το κερί μας και να προσκυνήσουμε. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Κατάκολο την πρωτεύουσας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς, αφού έχει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας μας, με κρουαζιερόπλοια να προσεγγίζουν όλες τις εποχές του χρόνου. Τα εμπορικά καταστήματα, τα καφέ μπαρ και οι ψαροταβέρνες της προκυμαίας προσελκύουν τους επισκέπτες στο φιλόξενο αυτό τόπο, όπου θα έχετε και τη δυνατότητα να απολαύσετε το καφέ ή το παγωτό σας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αρχαία Ολυμπία, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεναγηθούμε στα εντυπωσιακά αρχαία κτίσματα, τα οποία οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν ως τόπους λατρείας, άθλησης, συνεδρίων κ.α. Μπορούμε επίσης να επισκεφτούμε το μουσείο και να δούμε από κοντά αρχαία εκθέματα με πιο σημαντικά, τον Ερμή του Πραξιτέλους, ένα από τα πιο ονομαστά αρχαία αγάλματα, την Νίκη του Παιωνίου, ένα από τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής πλαστικής και τον γλυπτό διάκοσμο του Ναού του Διός, ένα από τα ωραιότερα σύνολα που σώζονται από την αρχαία ελληνική τέχνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε μπουφέ. Διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ
3η ημέρα: Αμαλιάδα – Πάτρα – Aίγιο – Αθήνα : Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την Πάτρα. Μπορούμε να επισκεφθούμε τον ιερό ναό Αγίου Ανδρέα και να κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Αίγιο για να επισκεφθούμε την Παναγία την Τρυπητή. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και φαγητό. Το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφή και αργά το βράδυ φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό.
3 ΗΜΕΡΗ ΗΛΕΙΑ
ανά άτομο
3ήμερη εκδρομή οδικώς στην Ηλεία.
3 ΗΜΕΡΗ
Περιλαμβάνονται
ΓεύματαΔιαμονήΜεταφορέςΠρωινόΔεν περιλαμβάνονται
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρουςΠροσωπικός ΟδηγόςΦόρος διαμονής