Untitled Document

1η μέρα: Πτήση για Φρανκφούρτη - Rüdesheim - Βaden Baden - Στρασβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη και επίσκεψη στο πανέμορφο και γραφικό Rüdesheim, χτισμένο πάνω στις όχθες του Ρήνου και δημοφιλές σημείο για έναρξη ή τέλος μιας κρουαζιέρας στο ιστορικό ποτάμι. Συνεχίζουμε για το μοναδικό Baden-Baden παγκόσμια γνωστό για τα θερμά λουτρά που επέλεγαν ακόμη και οι ρωμαίοι αυτοκράτορες, καθώς και τη μπαρόκ αρχιτεκτονική του που συγκινεί τους λάτρεις της από την εποχή ακόμη της Αναγέννησης. Θα καταλήξουμε στο Στρασβούργο που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Ρήνου και δύο γέφυρες το ενώνουν με τη γερμανική κωμόπολη Κελ. Είναι μία από τις δύο έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έδρα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και από το 1949 του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και, εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα επισκεφτούμε την παλιά πόλη με την συνοδεία του αρχηγού μας.

2η μέρα: Στρασβούργο (ξενάγηση πόλης) - Προαιρετίκη κρουαζιέρα στον παραπόταμο του Ρήνου Ιλ

Πρωινό και έπειτα θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου, ονομαζόμενο «Petite France» (Μικρή Γαλλία), που χαρακτηρίσθηκε ως αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco το 1988. Οι εικόνες που χαρίζει απλόχερα στους επισκέπτες της η «Μικρή Γαλλία» είναι πανέμορφες, σχεδόν παραμυθένιες, και άνετα προσφέρονται για καρτ-ποστάλ. Μικρές παρόχθιες κατοικίες του 16ου και 17ου αιώνα με ξύλινο σκελετό. Πριν την αποχαιρετήσετε, επισκεφθείτε οπωσδήποτε το φράγμα Vauban (17ου αιώνα) και τις πολυφωτογραφημένες μεσαιωνικές γέφυρες Ponts Couverts με τους τέσσερις πύργους του 14ου αιώνα. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα που θα επισκεφτούμε είναι ο Καθεδρικός Ναός, η οικία Καμερζέλ, το αστρονομικό ρολόι της πόλης και το Ανάκτορο Ροάν που πλέον φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές Εκθέσεις. Χρόνος ελεύθερος και για όσους επιθυμούν κρουαζιέρα στον παραπόταμο του Ρήνου Ιλ. Θα πλοηγηθούμε στα στενά υδάτινα μονοπάτια του όπου θα δούμε τα κουκλίστικα σπίτια με τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια που καθρεπτίζονται στα ασάλευτα νερά των καναλιών. Οι παραδοσιακές γέφυρες που ενώνουν τις όχθες, ενισχύουν και αναδεικνύουν τη γραφικότητα του τοπίου. 

3η μέρα: Στρασβούργο - Δρόμος Κρασιού (Κόλμαρ - Ρικβίρ - Eguisheim)

Πρωινό και αναχώρηση για τη Γαλλική Colmar, το στολίδι της Αλσατίας. Βρίσκεται στον δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τον οινοτουρισμό. Περιηγηθείτε στο ιστορικό κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Εκεί θα θαυμάσετε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερο χρόνο θα έχουμε στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την λεγόμενη «Μικρή Βενετία» που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και γκουρμέ εστιατόρια. Έπειτα αναχώρηση για το χωριό Ρικβίρ. Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν.  Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το γραφικό χωριό Eguisheim στη βορειοανατολική Γαλλία, στο οποίο οι λέξεις ποτέ δε µοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά του. Βρίσκεται απλωμένο γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και τον 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim έναν µοναδικό χαρακτήρα. Το κλίµα της περιοχής είναι ιδανικό για αµπελοκαλλιέργεια. Έτσι οι περισσότεροι κάτοικοί του είναι αµπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιμοποιούν σαν κελάρια και µμαγαζιά όπου οι πολυάριθμοι τουρίστες µπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
 

4η μέρα: Στρασβούργο - Φράιμπουργκ - Schwabentor - Τύμπινγκεν

Πρωινό και αναχώρηση. Πρώτη μας στάση το Φράιμπουργκ από τις γνωστότερες και πλέον φημισμένες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας, όπου και θα περιηγηθούμε περιπατητικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να δούμε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρομανικού και γοτθικού ρυθμού. Επίσης, θα δούμε το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα που θυμίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν αποτέλεσε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στην πλατεία του δημαρχείου από το οποίο ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Έπειτα αναχώρηση για την πύλη-πύργο Schwabentor όπου κατά τον μεσαίωνα, ήταν η πιο πρόσφατη από τις δύο εναπομείνασες πύλες του μεσαιωνικού αμυντικού τείχους του Φράιμπουργκ στη Βάδη Βυρτεμβέργη της Γερμανίας. Είναι ευρύτερα γνωστή ως πύλη της Σουηβίας, ένα από τα αρχαιότερα δουκάτα της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος και επίσκεψη στην Τύμπινγκεν, πόλη με έντονο ακαδημαϊκό χαρακτήρα λόγω του πανεπιστημίου της που είναι ένα από τα παλαιότερα της Γερμανίας και της Ευρώπης γενικότερα (έτος ίδρυσης: 1477), στο οποίο φοιτούν περί τους 27.000 φοιτητές. Η Τύμπιγκεν είναι κτισμένη γύρω από το ιστορικό κέντρο (παλιά πόλη, γερμ. Altstadt) το οποίο αποτελεί και το εμπορικό κέντρο της και διασχίζεται από τον ποταμό Νέκαρ αποτελώντας ένα τοπίο μοναδικής αισθητικής με παραδοσιακά σπίτια και γραφικές πλατείες, ενώ το βλέμμα κερδίζουν οι πολύχρωμες κατοικίες κοντά στο ποτάμι. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Στρασβούργο - Ρουντεσχείμ - Φρανκφούρτη - Πτήση Επιστροφής

 Πρωινό και αναχώρηση για το Ρουντεσχείμ. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα ολόκληρης της Γερμανίας, γνωστή για τα κάστρα της και για τα περίφημα κρασιά της. Σας προτείνουμε να απολαύσετε την μοναδική θέα κατεβαίνοντας με τελεφερίκ από το κάστρο στην πόλη, στις όχθες του Ρήνου. Η πόλη συμπεριλαμβάνεται στο κατάλογο UNESCO «Παγκόσμια Κληρονομιά» μαζί με άλλες πόλεις στη κοιλάδα του Ρήνου (Ρhein Gorge) που παράγουν τα γνωστά κρασιά Riesling. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση για την Φρανκφούρτη. Στη σύντομη περιήγησή μας στο παλιό κομμάτι της πόλης, πατρίδας του Γκαίτε, θα δούμε το σιντριβάνι, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τα κουκλίστικα σπίτια της Römerberg κ.ά. Θα καταλήξουμε στον ποταμό Μάιν, που θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε το θέαμα των ουρανοξυστών του οικονομικού κέντρου της Ευρώπης, το λεγόμενο «Μάινχαταν».  Αργότερα θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ :Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.