facebook
twitter
twitter

Αναζήτηση εκδρομής

ΑΠΟ 470€

Ρουμανία

Βουκουρέστι - Σιναια - Κάστρο Δράκουλα - Μπρασόβ

5 Ημέρες Αεροπορικώς

1η Ημέρα: Αθήνα – Βουκουρέστι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση για Βουκουρέστι.  Άφιξη στο Βουκουρέστι, το «μικρό Παρίσι» ή «Παρίσι των Βαλκανίων», επιβίβαση στο λεωφορείο και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης.  Θα επισκεφθούμε το Μουσείο του χωριού, που είναι εξαιρετικό στο είδος του και δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και το παλάτι της βουλής, το οποίο έκτισε ο Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου, μετά το Πεντάγωνο των Η.Π.Α.  Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία.  Μετά την περιήγησή μας.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Βουκουρέστι – Σιναϊα – Κάστρο Δράκουλα – Βουκουρέστι

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για εκδρομή στο «Διαμάντι των Καρπαθίων», τη Σινάια.  Θα επισκεφτούμε το κάστρο Πέλες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Το κάστρο βρίσκεται στην περιοχή της οροσειράς των Καρπαθίων και κτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα με εντολή του Καρόλου, σε ρυθμό αναγεννησιακό.   Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σινάια, το μοναστήρι, κτίσμα του Μιχαήλ Καντακουζηνού.  Συνέχεια της περιήγησής μας, όπου μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή, διασχίζοντας τα πυκνά δάση των Καρπαθίων, φθάνουμε στο Μπραν, όπου βρίσκεται το «Κάστρο του Δράκουλα».  Ο περίφημος Δράκουλας είναι ένα μείγμα Ιστορίας, μύθου, λογοτεχνίας και… τουριστικής εκμετάλλευσης. Ως ιστορικό πρόσωπο ο Κόμης Βλαντ Ντράκουλα ή Τσέπες (1431-1476) υπήρξε ηγεμόνας της Βλαχίας, που εξόντωνε τους αντιπάλους κυρίως με τη μέθοδο του ανασκολοπισμού (παλουκώματος). Χρησιμοποιήθηκε ως αιμοδιψής πρίγκιπας από τον Ιρλανδό συγγραφέα Στόκερ στο μυθιστόρημά του που κυκλοφόρησε το 1897, από εκεί τον ανακάλυψε ο κινηματογράφος και ο μύθος ήταν πια γεγονός. Κλείνουμε τις σημερινές μας επισκέψεις με το Ρασνόβ.  Πρόκειται για μια εγκαταλελειμμένη καστροπολιτεία,  όπου θα θαυμάσουμε τους πύργους, τα πέτρινα σπίτια, το θρυλικό πηγάδι και μια υπαίθρια συλλογή από ξύλινες άμαξες.  Επιστροφή στο Βουκουρέστι και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Βουκουρέστι – Ποϊάνα Μπρασόβ – Βουκουρέστι

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για να γνωρίσουμε το μεσαιωνικό Μπρασόβ. Στα αξιοθέατα της πόλης συγκαταλέγονται η Μαύρη Εκκλησία στη γερμανική συνοικία, η ελληνορθόδοξη εκκλησία, η Πύλη της Αικατερίνης, η τελευταία πύλη της πόλης που σώζεται ακόμη από το Μεσαίωνα και πολλά ακόμη.Στο κέντρο της πόλης θα βρείτε εστιατόρια με παραδοσιακή κουζίνα αλλά και κουζίνα από όλο τον κόσμο.Ακολούθως αναχωρούμε για να απολαύσουμε το παραμυθένιο τοπίο στο χειμερινό θέρετρο Ποϊάνα Μπρασόβ.Η Ποϊάνα Μπρασόβ είναι ένα πολύ δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο και απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα.Ενδεικτικό είναι ότι διατηρεί μέχρι σήμερα το παραδοσιακό χρώμα τρανσυλβανικού χωριού. Οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου είναι σύγχρονες και υψηλού επιπέδου. Οι μετακινήσεις στο χωριό γίνονται με άμαξες που τις σέρνουν άλογα και λειτουργεί σχολή ιππασίας για μικρούς και μεγάλους.Το απόγευμα επιστροφή στο Βουκουρέστι.  Ξεκούραση.Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Βουκουρέστι (ελεύθερη ημέρα)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα έχετε χρόνο για να περιηγηθείτε στην όμορφη πρωτεύουσα. Στις μέρες μας συνεχίζει να κατέχει το ρόλο του σημαντικότερου εμπορικού, οικονομικού, πολιτικού και πολιτιστικού κέντρου της Ρουμανίας και ταυτόχρονα μια σειρά από αξιόλογα τουριστικά αξιοθέατα αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα το κομψό αρχιτεκτονικό ύφος της περιόδου του μεσοπολέμου συναντάται στην πλειοψηφία των κτιρίων του ιστορικού κέντρου και δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό που συνόδευε την πόλη ως "Μικρό Παρίσι της Ανατολής. Σεργιανίστε τη λεωφόρο Calea Victoriei με την αύρα μεγαλοπρέπειας του παρελθόντος και τη μεσαιωνική συνοικία Lipscani όπου διασώθηκε μέχρι σήμερα σχεδόν από θαύμα, ενώ τα όμορφα μπαράκια και τα μοντέρνα μαγαζιά στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια θα σας μαγνητίσουν.  

5η Ημέρα: Βουκουρέστι – Αθήνα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου, για την πτήση της επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ, με την AEGEAN AIRLINES.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • 4 διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι σε ξενοδοχείο 4 αστέρων.
 • Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο.
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο.
 • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.Φ.Π.Α.  

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμου.
 • Ο δημοτικός φόρος (εάν ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στο ξενοδοχείο).
 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Επιπλέον γεύματα πέραν του πρωινού.
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ EARLY BOOKING ΤΙΜΗ
ΚΑΤΑ
ΑΤΟΜΟ
ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΟ-
ΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Τηλεφωνική κράτηση 210 32 50 064
* ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Αθήνα

Μητροπόλεως 5, Αθήνα, Τηλ. 210 32 50 064

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Πανελλαδικά

801 11 200 100

Αθήνα

210 32 50 064