facebook
twitter
twitter

Αναζήτηση εκδρομής

ΑΠΟ 529€

Πανόραμα Βαυαρίας -Ρηνανίας-Χαιλδεβέργη

Νυρεμβέργη - Ρεγκενσμπουργκ - Ροτενμπουργκ - Χαιλδεβέργη - Μαινζ - Φρανκφουρτη

5 Ημέρες Αεροπορικώς

Νυρεμβέργη

Νυρεμβέργη

Νυρεμβέργη

Νυρεμβέργη

Ροτενμπουργκ

Ροτενμπουργκ

Φρανκφουρτη

Φρανκφουρτη

Φρανκφουρτη

Φρανκφουρτη

Νυρεμβέργη
Νυρεμβέργη
Ροτενμπουργκ
Φρανκφουρτη
Φρανκφουρτη

1η Ημέρα : Πτήση για Μόναχο – Ξενάγηση πόλης Νυρεμβέργη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μόναχο.Άφιξη στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας όπου και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από την κεντρική πλατεία Μάριενπλατς με το παλαιό δημαρχείο, το επιβλητικό νέο δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου.Θα διασχίσουμε την Βικτουαλιενμάρκτ, μία ανοιχτή αγορά εδώδιμων ειδών με προϊόντα από όλο τον κόσμο. Θα δούμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Νέπομουκ, ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ και σπίτι των αδελφών Ασσάμ, την εκκλησία Αγίου Μιχαήλ και αμέσως μετά στον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας με τους χαρακτηριστικούς τρούλους ύψους 99 μέτρων! Προχωράμε στην Προμενάντεπλατς και στον ιστορικό Ναό του Σωτήρος (Salvatorkirche) ο οποίος το 1828 παρεχωρήθη από το βασιλιά Λουδοβίκο Α΄ στον Ελληνισμό της πόλεως. Ακολουθεί η Τεατινέρ στράσσε (πεζόδρομος με καταστήματα) και η Όντεονσπλατς, συνεχίζουμε στη Ρεσιντέντς στράσσε και την πλατεία Μαξιμιλιανού Ιωσήφ, του πρώτου βασιλιά της Βαυαρίας, εδώ βρίσκεται η κεντρική είσοδος του χειμερινού παλατιού (Ρεσιντέντς) και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Θα συνεχίσουμε με το Χόφμπροιχαους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαρίενπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Χρόνος ελεύθερος και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα απολαύσουμε το εορταστικό δείπνο στο ξενοδοχείο μας. 

2η Ημέρα: Νυρεμβέργη – Ξενάγηση πόλης – Ρέγκενσμπουργκ

Πρωινό και  θ α ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην όμορφη Νυρεμβέργη, την πόλη που συνέδεσε το όνομα της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας και πατρίδα του ζωγράφου της Αναγέννησης, Άλμπρεχτ Ντύρερ.Θα δούμε το εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο, που διαρρέει ο ποταμός Ρέγκνιτζ, με τα μεσαιωνικά κτίρια και τα οχυρωματικά έργα που την περιβάλλουν, θα γνωρίσουμε το κτίριο που στέγασε το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β Παγκοσμίου πολέμου, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό. Ελεύθερος χρόνος.Το μεσημέρι αναχώρηση (προαιρετικά)  για το Ρέγκενσμπουργκ, την πρώτη πρωτεύουσα της Βαυαρίας μέχρι το 1805, αγαπημένη πόλη των Κάιζερ. Έδρα των πρώτων ταχυδρομείων με σπουδαίο εμπορικό κέντρο. Σύντομη περιήγηση στην παλιά πόλη, όπου θα θαυμάσουμε από κοντά τα Μεσαιωνικά κτίρια, την Πέτρινη Γέφυρα που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε από τους Σταυροφόρους κατά τη μετάβασή τους στους Ιερούς Τόπους. Θα δούμε το δημαρχείο , τον Καθεδρικό του Regensburg (αλλιώς γνωστός ως Dom St. Peter) που είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα Γοτθικής αρχιτεκτονικής της Γερμανίας, την εκκλησία του St. James, επίσης γνωστή ως Schottenkirche.Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. 

3η Ημέρα: Νυρεμβέργη –Ρότενμπουργκ Ομπ Ντερ Τάουμπερ - Χαιδελβέργη – (Γνωριμία την πόλη)

Πρωινό και ξεκινάμε την ημέρα μας διασχίζοντας την εντυπωσιακή ύπαιθρο του φημισμένου Ρομαντικού Δρόμου, θα φτάσουμε στην παραμυθένια πόλη του Ρόττεμπουργκ,ίσως την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, με τα χαρακτηριστικά σπιτάκια με τις ξυλοδεσιές, θαυμάστε το Αναγεννησιακό Δημαρχείο, επισκεφθείτε τον καθεδρικό του Αγίου Ιακώβου για να δείτε από κοντά το εκπληκτικό ξυλόγλυπτο του ιερού του Αγίου Αίματος ή ανεβείτε στα τείχη για να θαυμάσετε τη μοναδική οχύρωση της πόλης. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την αρχαιότερη πανεπιστημιούπολη της χώρας, την ιστορική Χαιδελβέργη.Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργότερα και με την συνοδεία του αρχηγού μας θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο με τις όμορφες πλατείες και τις υπαίθριες αγορές. 

4η Ημέρα: Χαϊδελβέργη (ξενάγηση πόλης)

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στη γραφική Χαιδελβέργη, την πόλη που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ. Θα επισκεφθούμε το κάστρο Schloss, στην πλαγιά του λόφου Koenigsstuhl, για να δούμε τον Πύργο των Μαγισσών, τις «φυλακές των φοιτητών» και το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο! Η βόλτα μας συνεχίζεται στην Παλιά Πόλη με τα καφέ, τα μπαρόκ κτήρια και τα δαιδαλώδη καλντερίμια, τα γεμάτα από τους φοιτητές που δίνουν ζωή σ' αυτή την πόλη. Ακολουθεί ο «δρόμος των φιλοσόφων» (Philosophenweg), ένα υπέροχο μονοπάτι που ξεκινά από την πόλη και διασχίζοντας τη γέφυρα Karl-Theodor καταλήγει στην απέναντι όχθη του ποταμού, απ' όπου η θέα στην πόλη, τον ποταμό και το Κάστρο κόβει την ανάσα. Χρόνος ελεύθερος και αργότερα, επιστροφή στο ξενοδοχείο.
 

5n Ημέρα: Χαϊδελβέργη – Μάινζ – Ξενάγηση Πόλης – Φρανκφούρτη ξενάγηση πόλης – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και αναχώρηση για το Μάινζ. Άφιξη και θα δούμε το Μουσείο του Γουτεμβέργιου με τις δύο από τις «Βίβλους» που τύπωσε το 1455 ο πατέρας της τυπογραφίας, το πανεπιστήμιο J. Gutenberg , θα περπατήσουμε στην Παλιά Πόλη , θα δούμε τον Ναό του Αγίου Στεφάνου γοτθικού ρυθμού με τα υπέροχα βιτρό, το  μουσείο μοντέρνας τέχνης που εντυπωσιάζει με τον κεκλιμένο πύργο του (έχει κλίση 7 μοιρών) και φιλοξενεί πάντα ενδιαφέρουσες εκθέσεις και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, από τους πιο όμορφους στη Γερμανία. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια αναχώρηση για την Φρανκφούρτη, την μητρόπολη του χρήματος, που θεωρείται από τα πιο σημαντικά , οικονομικά και πολιτιστικά κέντρα όχι μόνο της Γερμανίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Περιήγηση του ιστορικού κέντρου και παραμονή για λίγες ώρες στην Χριστουγεννιάτικη αγορά της. Έπειτα αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής .

Περιλαμβάνονται :

 • Αεροπορικά εισιτήρια .
 • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία ανάλογα με την επιλογή σας.
 • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
 • Δώρο το Χριστουγεννιάτικο δείπνο.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
 • Φ.Π.Α.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΙΜΗ
ΚΑΤΑ
ΑΤΟΜΟ
ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΟ-
ΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Τηλεφωνική κράτηση 210 32 50 064
* ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Αθήνα

Μητροπόλεως 5, Αθήνα, Τηλ. 210 32 50 064

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Πανελλαδικά

801 11 200 100

Αθήνα

210 32 50 064