facebook
twitter
twitter

Αναζήτηση εκδρομής

ΑΠΟ 195€

Τρίκαλα

4,5 Ημέρες Οδικώς
Τρίκαλα

Τρίκαλα

Τρίκαλα

Τρίκαλα

Τρίκαλα
Τρίκαλα

1η ημέρα: 06/04 Αθήνα – Τρίκαλα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τη παραμυθένια πόλη των Τρικάλων. Μέσω ενδιάμεσων απαραιτήτων στάσεων  θα φτάσουμε στη  περίφημη Λίμνη Πλαστήρα. Θα ξεκινήσουμε το γύρο παίρνοντας την νότια πλευρά της Λίμνης όπου θα διασχίσουμε το Φράγμα. Μια εκπληκτική ιδέα του Ν. Πλαστήρα που  υλοποιήθηκε την δεκαετία του ’50. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας Aeton Melathron 4* sup Τακτοποίηση  στα δωμάτια μας . Για όσους επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν τη λειτουργιά του επιταφίου στην εκκλησία του Αγ Στεφάνου  όπου μπορούμε να ακολουθήσουμε τη περιφορά μέχρι την κεντρική πλατεία όπου γίνεται η συνάντηση όλων των επιταφίων της πόλης . Διανυκτέρευση .   

2η ημέρα: 07/04 Ελάτη – Περτούλι – Νεραιδοχώρι

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα ορεινά και γραφικά χωριά των Τρικάλων. Η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στην Ελάτη. Η Ελάτη πιθανολογείται ότι ιδρύθηκε μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Οι πρώτοι συνοικισμοί του χωριού ήταν πιο χαμηλά, προς το ποτάμι, και εκεί υπήρχε από τον 19ο αιώνα η εκκλησία-μοναστήρι Κοίμησης της Παναγίας Θεοτόκου. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουμε το δρόμο που διασχίζει την Ελάτη και μετά ανηφορίζουμε προς τις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Κόζιακα (1.900μ.). Θα διασχίσουμε το πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου, που έχει παραχωρηθεί για λόγους εκπαιδευτικούς, έρευνας και πρότυπης δασικής εκμετάλλευσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οδηγούμαστε σε ένα εκπληκτικό αλπικό τοπίο, στα λιβάδια του Περτουλίου σε ύψος 1.180μ για να επισκεφθούμε το αρχοντοχώρι Περτούλι, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και περπάτημα στη γεμάτη έλατα τοποθεσία του βουνού Φούρκα της Πίνδου. Κατόπιν, μπορούμε να επισκεφθούμε το Νεραϊδοχώρι με το όμορφο τοπίο και τα θαυμάσια μνημεία, όπως την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργιά στη Μητρόπολη της πόλης των Τρικάλων τον Αγ Νικόλαο ( λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο μας με τα πόδια  . Επιστροφή στο ξενοδοχείο και Αναστάσιμο δείπνο με συνοδεία ζωντανής μουσικής . Διανυκτέρευση

3η ημέρα: 08/04 Τρίκαλα

Πρωινό και ελεύθερη μέρα  να  επισκεφτούμε την παλαιά πόλη των Τρικάλων, περιηγούμενοι στο κάστρο της και τις περίφημες διατηρητέες συνοικίες Βαρούσι και Μανάβικα, όπου και θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Έπειτα, θα επισκεφτούμε το Μουσείο Μουσικής Ιστορίας (Κέντρο ελληνικής Μουσικής Τρικαλινών Δημιουργών), το οποίο στεγάζει χειρόγραφα, παρτιτούρες και διάφορα προσωπικά αντικείμενα των σπουδαίων Τρικαλινών Δημιουργών Δ. Μητροπάνου, Β. Τσιτσάνη, Κώστα Βίρβου, Απόστολου Καλδάρα κ.α. Από εκεί θα περιηγηθούμε στην οδό Ασκληπειού, το φημισμένο πεζόδρομο των Τρικάλων . Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 09/04 Τρίκαλα –Μοναστήρι Αγ Θεοδώρων – Μετέωρα - Αθήνα

Μετά το πρωινό  και αφού τακτοποιήσουμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο  θα   ξεκινήσουμε την ημέρα μας με  την περιδιάβαση σε τόπους που αναβλύζουν ιστορία, σε τόπους που τα έργα των χειρών και του πνεύματος ανθρώπων δημιούργησαν και άφησαν πίσω σπάνια αρχιτεκτονήματα και έργα πνευματικής τελειότητας, η σημερινή μας επίσκεψη περιλαμβάνει την Μονή των Αγίων Θεοδώρων που «κάθεται»,πάνω σε βράχο στον λόφο ψηλά στο ύψωμα του ομώνυμου οικισμού της Βασιλικής . Δεν θα μπορούσε να παραλείψουμε από το πρόγραμμα μας τα  Μετέωρα , ένα από τα πιο εντυπωσιακά γεωλογικά φαινόμενα του κόσμου. Πρόκειται για γιγάντιους επιβλητικούς βράχους που φτάνουν τα 400 μέτρα ύψος. Η δημιουργία του τοπίου, αν και έχει απασχολήσει πολλούς Έλληνες και ξένους γεωλόγους, δεν έχει ακόμη ερμηνευθεί και ούτε υπάρχει κάποια παράδοση ή κάποιος αρχαίος μύθος που να αναφέρεται στην περιοχή. Σύμφωνα με μία άλλη θεωρία, και συγκεκριμένα αυτή του Γερμανού γεωλόγου Φίλιπσον, η δημιουργία των τεράστιων αυτών ογκόλιθων οφείλεται σ΄ ένα δελτοειδή κώνο από ποταμίσιους ογκόλιθους και ασβεστολιθικά πετρώματα που για εκατομμύρια χρόνια χύνονταν σε θαλάσσια έκταση που κάλυπτε τότε τη Θεσσαλία. Θα ξεναγηθούμε σε  δύο από τις σημαντικότερες μονές, την ιερά μονή του Αγ. Στεφάνου και την ιερά μονή του Οσίου Βαρλαάμ . Επιστροφή στην Αθήνα γεμάτοι όμορφες εικόνες .

Περιλαμβάνονται:

  • Τρείς  διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο  Aeton Melathron 4* sup 
  • Πρωινό καθημερινά εντός του ξενοδοχείου σε πλούσιο μπουφέ
  • Αναστάσιμο Δείπνο  * Αναλυτικό μενού
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο  VIP  20  θέσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Αρχηγός εκδρομήςΑσφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Δημοτικός Φόρος  διαμονής  3 € το δωμάτιο ανά διαν/ση πληρωτέα απευθείας στο ξενοδοχείο   
SELECT * FROM trips_departures WHERE article_id='533' AND recycle='0' AND published='1' AND ((date_from>='2019-03-24' AND (daily<>'1' OR daily is NULL)) OR (date_to>='2019-03-24' AND daily='1')) ORDER BY position

Σημειώσεις:

Δες το εορταστικό μενού εδώ.
06-08/04/2018 ΤΙΜΕΣ κατ’  άτομο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ με πρωινό + Αναστάσιμο Δείπνο
  2/κλινο 3ο άτομο 1ο παιδί έως 6 ετών 1ο παιδί από 6-12 ετών *Οικογενειακό ενός χώρου 2+2 
4ημερες/3 νυχτες 265 € 225 € 120 € 140 € 790 €
  *Η τιμή  αφορά και τα 4 άτομα ( 2 ενήλικες και 2 παιδιά έως 12 ετών ) 
   Τιμή κατ’  άτομο  με δικό σας IX   με πρωινό + Αναστάσιμο Δείπνο
  2/κλινο 3ο άτομο 1ο παιδί έως 6 ετών 1ο παιδί από 6-12 ετών *Οικογενειακό ενός χώρου 2+2 
4 ημέρες /3 νύχτες 195 € 155 € 30 € 40 € 510 €
5 ημέρες /4 νύχτες 235 € 185 € 45 € 55 € 625  €
 
*Η τιμή  αφορά και τα 4 άτομα ( 2 ενήλικες και 2 παιδιά έως 12 ετών )  
Τηλεφωνική κράτηση 210 32 50 064
* ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Αθήνα

Μητροπόλεως 5, Αθήνα, Τηλ. 210 32 50 064

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Πανελλαδικά

801 11 200 100

Αθήνα

210 32 50 064